Počela nagradna igra Uzmi račun i pobedi 2018 (pravila igre)

Od strane Ozon
3 komentari

Zbog velikog uspeha prvog ciklusa nagradne igre Uzmi račun i pobedi, realizovanom u prvom kvartalu 2017, u kojem je učestvovalo gotovo 40 odsto građana i poslato više od 85 miliona računa i slipova, Vlada Srbije odlučila je da zajedno sa NALED-om organizuje novi ciklus nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018.

Nagradna igra biće organizovana kroz dva kruga u prvom kvartalu 2018. godine u trajanju od po mesec dana. Realizuje se kao deo šire medijsko-edukativne kampanje u okviru proglašenja 2018. za Godinu borbe protiv sive ekonomije i jedna je od ključnih mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Cilj je podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, stimulacije bezgotovinskog plaćanja kao instrumenta suzbijanja sive ekonomije, jačanje poreske kulture i motivacije građana i privrede za poštovanje propisa.

Uslovi za učešće

Pravo na učešće imaju sva punoletna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije koja prikupe i pošalju 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda za plaćanje karticom („slipova“), minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu, ne starijih od 01. januara 2018. godine.

Pravo učešća nemaju lica zaposlena u Vladi Srbije – Kabinet predsednika i Generalni sekretarijat Vlade, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, Državnoj lutriji Srbije, Pošti Srbije, Republičkoj direkciji za imovinu Republike Srbije i Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Slanje računa i slipova

Fiskalni računi i slipovi pakuju se odvojeno (ne smeju se mešati) u bilo koju kovertu. Poštarina je besplatna i broj koverata koji jedan učesnik može da pošalje nije ograničen. Koverte se mogu predati na šalterima svih filijala Pošte Srbije, odakle će ih Pošta Srbije dostaviti priređivaču.

Koverte za nagradnu igru treba da budu popunjene u skladu sa kriterijumima nagradne igre:

Na prednjoj strani koverte treba upisati „UZMI RAČUN I POBEDI 2018“
Na poleđini koverte treba čitkim slovima upisati lične podatke učesnika i to: ime, prezime, adresa prebivališta/boravišta iz ličnih dokumenata i kontakt telefon
Slanje koverata počinje 1. februara 2018. Sve koverte koje budu prispele u prvom krugu nagradne igre učestvovaće i u drugom krugu.

Izvlačenja

U okviru prvog kruga nagradne igre predviđena su četiri javna izvlačenja nagrada. Dan, mesto i vreme izvlačenja nagrada biće definisani pravilima nagradne igre.

Koverte koje su blagovremeno stigle na adresu priređivača i nisu izvučene u nekom od izvlačenja učestvuju u narednom izvlačenju, sve do poslenjeg izvlačenja.

Takmičenje opština i gradova

Tokom trajanja dva kruga nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018, paralelno će teći takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova.

Kako bi svi imali podjednaku šansu da pobede, opštine i gradovi su podeljeni prema broju stanovnika u tri takmičarske grupe – male, srednje i velike.

Svaka od takmičarskih grupa imaće po tri pobednika, tj. ukupno 9 u celom takmičenju. Rang lista u svakoj od grupa praviće se na osnovu broja poslatih koverata po glavi stanovnika ponderisano kupovnom moći (odnos između prosečne zarade u toj lokalnoj samoupravi i prosečne zarade na republičkom nivou).

Devet najaktivnijih lokalnih zajednica biće nagrađene sa po 23.000 evra, a sredstva moraju biti namenjena za opremanje škola, bolnica, vrtića i drugih objekata od javnog značaja – o čemu će putem glasanja odlučivati građani pobedničkih opština.

Takmičenje organizuju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i NALED u saradnji sa Poštom Srbije.

Izvor: uzmiracun.rs

You may also like

3 komentari

Nedeljka 09.02.2018. - 2:27 pm

Dali racuni po koverti moraju da budu iz razlicitih pr5odavnica?Pozdrav

Ozon 09.02.2018. - 10:15 pm

Ne…

Snezana Ljubicic 10.02.2018. - 5:49 pm

Da li postoji adresa na kojoj saljemo ove koverte?

Komentari su zatvoreni.