Turistički vaučeri od sledeće godine samo onlajn

Od strane Ozon
0 komentar

Ministri turizma i omladine, Husein Memić, i informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović, ozvaničili su Sporazum o poslovnoj saradnji dva ministarstva, postavljajući temelje za razvoj inovativnog softvera nazvanog „E-vaučer“.

Ovaj novi sistem, kako je najavljeno, značajno će unaprediti proces dodele turističkih vaučera putem digitalnih kanala. Umesto tradicionalnog načina, gde se vaučeri fizički dostavljaju, „E-vaučer“ će omogućiti sveobuhvatan elektronski proces, uključujući podnošenje prijava, distribuciju vaučera i proceduru za refundaciju za ugostitelje.

Ministarstvo turizma i omladine ističe da će ova inovacija ubrzati, pojednostaviti i olakšati proces apliciranja za vaučere, što će dodatno stimulisati razvoj domaćeg turizma.

Planira se da razvoj novog softverskog rešenja i testiranje budu završeni tokom tekuće godine, dok će „E-vaučer“ biti implementiran u radu do 2025. godine.

Sporazum takođe predstavlja korak napred u unapređenju rada Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma „E-turista“, koji predstavlja osnovnu bazu podataka smeštajnih kapaciteta u Srbiji.

Fonet

Možda Vam se svidi i