Oprez zbog očekivanog povećanja broja vozila na putevima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zbog povoljnih vremenskih uslova i predstojećeg vikenda, Auto moto savez Srbije (AMSS) apeluje na sve vozače da budu oprezni i voze sporije, kako bi se izbegle potencijalne saobraćajne nezgode.

Prema informacijama AMSS-a, na graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom očekuje se povećan broj vozila i duža čekanja.

Na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom, teretna vozila trenutno čekaju tri sata za izlazak iz zemlje, dok je situacija na graničnom prelazu Batrovci još ozbiljnija – čekanje za izlazak iz zemlje traje čak šest sati. U cilju olakšanja situacije, u dogovoru sa mađarskim graničnim organima, granični prelaz Horgoš 2 sa Mađarskom će, počevši od večeras, biti otvoren i raditi od 5.00 sati do 23 sata.

Što se tiče graničnog prelaza Bačka Palanka sa Hrvatskom, saobraćaj je normalizovan za putnička vozila, kao i za teretna vozila ukupne mase do 3,5 tone. Međutim, obustava saobraćaja za autobuse i dalje je na snazi zbog oštećenja mosta na Dunavu.

Dobra vest je da na naplatnim stanicama trenutno nema zadržavanja za sva vozila, ali vozači se i dalje savetuju da budu oprezni i pridržavaju se propisane brzine, kako bi putovanje bilo sigurno i bezbedno.

AMSS podseća vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju saobraćajne propise i pravila, te da na put kreću odmorni i bezbedni.

Za sve dodatne informacije i ažurirane podatke o stanju na putevima, vozači se mogu obratiti AMSS-u ili pratiti informacije na zvaničnoj web stranici AMSS-a i društvenim mrežama.

Možda Vam se svidi i