Modernizacija školske zgrade u Radenkoviću: Novi grejni sistem na biomasu i gas

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Radenkoviću, završeni su radovi na ugradnji modernog grejnog sistema na biomasu i gas u školskoj zgradi. Ova investicija, koja je finansirana sredstvima Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Sremska Mitrovica, predstavlja važan korak ka unapređenju uslova obrazovanja i života lokalnog stanovništva.

Radovi na ugradnji novog grejnog sistema sprovedeni su kako bi se poboljšali uslovi za učenike i osoblje u školi, pružajući im udobniji i sigurniji prostor za učenje i rad. Predstavnici Grada Sremska Mitrovica i Mesne zajednice Radenković posetili su školu kako bi se uverili u završetak ovog važnog projekta.

Drago mi je što možemo obavestiti javnost da smo uspešno implementirali nove energetske izvore u našoj školi“, izjavio je načelnik Gradske uprave za obrazovanje, Zoran Đurić. „Konačno smo dočekali da naša škola koristi jedan od najmodernijih načina grejanja – pelet. Ovo je deo naše zelene agende koju želimo da sprovedemo u svim našim školama. Važno je istaći da je grad, u saradnji sa Ministarstvom, uložio 2.400.000 dinara za nabavku ove peći. Ova investicija će pre svega koristiti našoj deci, pružajući im bolje uslove za učenje i boravak u školi. Osim što će doprineti očuvanju životne sredine, korišćenje peleta kao goriva omogućiće nam i efikasnije grejanje prostorija, čime ćemo ostvariti značajne uštede i unaprediti ukupnu energetsku efikasnost naše škole. Sada škola ima mogućnost korišćenja gasa i biomase, što će značajno unaprediti uslove za rad i boravak učenika i zaposlenih. Posebno je važno istaći da je gasna infrastruktura prošla kroz naše selo Radenković, što znači da će škola biti u mogućnosti da koristi gas čim bude pušten kroz sistem“.

Uvođenje modernog grejnog sistema na biomasu i gas predstavlja ekološki održivu opciju koja će doprineti smanjenju emisije štetnih gasova i očuvanju životne sredine. Osim toga, ova investicija ima za cilj i smanjenje troškova grejanja na duži rok, što će biti od koristi kako školi, tako i lokalnoj zajednici.

Očekuje se da će nova grejna instalacija obezbediti efikasno i pouzdano grejanje tokom hladnih zimskih meseci, pružajući učenicima i nastavnicima prijatan i produktivan radni prostor.

Zahvaljujući angažovanju i podršci Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Sremska Mitrovica, školska zgrada u Radenkoviću sada je opremljena savremenim grejnim sistemom koji će služiti za dobrobit svih koji koriste ove prostorije.

Možda Vam se svidi i