Raspisan konkurs za podršku primene solarne energije u poljoprivredi

Od strane Ozon
0 komentar

Pokrajinski sekretarijat za energiju objavio je Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih sufinansiranju projekata primene solarne energije u poljoprivrednim gazdinstvima.

Rok za podnošenje prijava je 29. februar, a konkurs je otvoren za fizička lica sa teritorije Vojvodine koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu.

Ukupan iznos sredstava koji će biti raspodeljen kroz ovaj konkurs iznosi 12 miliona dinara, pri čemu će Pokrajinski sekretarijat za energiju dodeliti sredstva za sufinansiranje projekata do 80% vrednosti investicije.

Maksimalan iznos koji se može dodeliti po korisniku je 800.000 dinara, a svaki podnosilac prijave može aplicirati samo za jedan projekat.

Prema uslovima konkursa, bespovratna sredstva mogu se koristiti za nabavku i montažu novih solarnih pumpnih sistema za navodnjavanje, kao i za ostalu prateću elektro i mašinsku opremu.

Važno je napomenuti da izgradnja bunara, rezervoara i dela zalivnih sistema iza rezervoara nisu obuhvaćeni ovim konkursom i ne ulaze u cenu postrojenja koje može biti sufinansirano.

Ovaj konkurs predstavlja značajan korak ka unapređenju korišćenja obnovljivih izvora energije u poljoprivredi, pružajući podršku poljoprivrednicima koji žele da implementiraju solarne tehnologije u svoje poslovanje.

Svi zainteresovani poljoprivrednici pozvani su da iskoriste ovu priliku i apliciraju za sredstva koja će im omogućiti efikasnije korišćenje energije i unapređenje svojih poljoprivrednih aktivnosti.

Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije OVDE

Možda Vam se svidi i