Brioni se vraćaju na scenu: Omiljeni restoran Mitrovčana uskoro ponovo otvara svoja vrata sa imenom koje su birali građani, a poznato je i ko su novi vlasnici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Različite generacije sa godinama su beležile svoje tragove na gastro mapi Sremske Mitrovice, a svaka sezona po pravilu donosi i nova „in“ mesta koja stanovnici ovog grada obožavaju. U našem gradu postoji nekoliko restorana u kojima su se odlično isprepletali istorija i savremeno doba. Ipak, jedan restoran se izdvaja. Ne postoji stanovnik Sremske Mitrovice, a ni mnogih gradova Srbije, koji nije čuo za daleko poznatu sremskomitrovačku plažu i popularni restoran “Brioni”. Restoran koji je od same gradnje od građana dobio naziv „Brioni“ uskoro će poneti ovo ime koje Mitrovčani, izgleda, najviše vole.

Novi vlasnici restorana „Brioni“ su i vlasnici poznatog brenda „Tegla bar“, koji ima lanac kafića pod ovim imenom u Beogradu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici. Jedan od suvlasnika uspešnog kafića „Tegla bar“ je upravo iz Sremske Mitrovice. Ovaj brend je odlučio da vrati stari sjaj restoranu „Brioni“.

“Tegla bar” postoji već 10 godina, a kada im se ukazala prilika da preuzmu restoran „Brioni“, rado su ušli u taj posao. „Istraživali smo i shvatili da je naziv za restoran na plaži najbolji naziv baš ‘Brioni’. Ispostavilo se da i stari i mladi ovaj naziv znaju i prepoznaju“, rekli su novi vlasnici restorana „Brioni“.

Renoviranje restorana podrazumeva obnovu i vraćanje starog sjaja, između ostalog i kamenih mozaika po zidovima. „Brioni će ispuniti sva očekivanja Mitrovčana i dobiti novi šarm“, najavljuju novi vlasnici.

Čuvana plaža Brioni datira još iz perioda Kraljevine Jugoslavije, kada je jedan bogati Mitrovčanin na polzu narodu obradio zemljište za plažu i nasuo ga peskom. Upravo na toj plaži, još u vreme kada je imala samo nekoliko stotina metara, 60-ih godina prošlog veka, podignut je restoran koji je dobio ime baš po lokaciji na kojoj se nalazi – „Plaža“. Mitrovčani nikada ovaj naziv nisu usvojili jer su mu, u to vreme, odmah nadenuli ime Brioni. Moguće je da im je enterijer ovog tada jedinog elitnog restorana u gradu ličio na Titove Brione. Postoji priča, iako se ne zna da li je tačna, da je Tito u obilasku Sremske Mitrovice rekao da plaža liči na Brione, pa je ovaj naziv, koji nikada nije bio zvaničan, ostao do danas. Restoran na Savi menjao je godinama vlasnike i imena, ali je oduvek bio omiljeno mesto Mitrovčana za različite proslave i okupljanja.

Mitrovčani s nestrpljenjem očekuju ponovno otvaranje restorana „Brioni“, jednog od simbola grada, koji će sačuvati svoju tradiciju, ali i doneti nešto novo i sveže na gastro scenu Sremske Mitrovice.

Restoran “Brioni” INSTAGRAM

Možda Vam se svidi i