Pokret obnove Kraljevine Srbije održao parastos u u crkvi Svetog Dimitrija

Od strane Ozon
0 komentar

ODRŽAN PARASTOS DRAŽI, PRIPADNICIMA JUGOSLOVENSKE VOJSKE U OTADžBINI I MOLITVENO SEĆANjE NA CARSKU PORODICU ROMANOV U CRKVI SVETOG DIMITRIJA U SREMSKOJ MITROVICI 17. JULA 2023.

Odavanjem počasti najslavnijem srpskom oficiru i sećanjem na najvećeg prijatelja Srba i Srbije u Prvom svetskom ratu, oživljavamo pravu istoriju i dajemo svoj doprinos da se ne šire dalje laži i komunistička propaganda protiv njih. Naša dužnost je da poštujemo i ne dozvolimo da se zaboravi nacionalna istorija, srpska tradicija i kultura.

Pokret obnove Kraljevine Srbije seća se generala Mihailovića, koji je ubijen u noći između 16. i 17. jula 1946. godine u Beogradu, u strogoj tajnosti, a nikada nije utvrđeno gde su sahranjeni njegovi posmrtni ostaci.

Takođe, obeležena je i godišnjica stradanja ruske carske porodice Romanov koja je postradala na isti dan 1917. godine.
Nikolaj II Romanov je objavio rat Nemačkoj i Austrougarskoj zbog njihovog napada na Srbiju u Prvom svetskom ratu i tokom čitavog rata brinuo je o položaju srpske vojske, često se sukobljavajući sa svojim saveznicima zbog toga. Čitava porodica Romanov je tragično svrgnuta sa trona nasilnom revolucijom Komunističke partije u Rusiji, koja je uzurpirala vlast 1917. godine i pola godine posle toga ubila u zatočeništvu cara Nikolaja II i celu njegovu porodicu, ženu i petoro maloletne dece, uključujući i psa. U tom masakru stradala je i ruska princeza Tatjana koja je bila verenica budućeg Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

Ranije danas, održan je parastos generalu Dragoljubu Mihailoviću i u Bogorodičinoj crkvi Ružici na Kalemegdanu. Tom prilikom Dražin unuk i predsednik POKS-a, Vojislav Mihailović izjavio je:

Komunisti nisu slučajno izabrali isti dan za egzekuciju kada je 28 godina ranije ubijena cela ruska carska dinastija Romanov. I nije slučajno moj deda ostao bez groba, jer su nove vlasti znale da bi njegov grob kad tad postao sveto mesto za milione Srba“
Prisutnima se obratio i naš čuveni akademik Matija Bećković:

Ista ruka ubila je generala Mihailovića i carsku porodicu Romanov. Rusi se nisu smirili dok nisu pronašli ostatke Romanovih, a nove generacije Srba nemaju to pravo dok ne nađu makar česticu tela generala Mihailovića“ – izjavio je Bećković.

Todorović Branko

Možda Vam se svidi i