Nastavak suđenja zbog ubistva u naselju “Kamenjar“

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, nastavljeno je suđenje Venesu Lekareviću (38) iz Sremske Mitrovice, koji je optužen za krivično delo ubistvo. Na glavnom pretresu, svedok Miroslav I., forenzički tehničar, demantovao je tvrdnje o manipulaciji pronađenim predmetima na mestu zločina. Istakao je da nije bilo nikakvog premeštanja predmeta, kako su to tvrdile prethodne izjave.

Na glavnom pretresu u izjavi svedoka pred sudskim većem forenzički tehničar Miroslav I. pobio je tvrdnje sa prethodnog
ročišta Nikoline Katić, kako je tada izjavila, da su stvari u sobi bile složene a ne razbacane, kao što su na fotografijama.
Na pitanje javnog tužioca VJT, da li su prilikom vršenja uviđaja uradili manipulaciju sa predmetima pronađenim na licu mesta, odnosno premeštali iz jedne prostorije u drugu, svedok je bio izričit i kazao da ne postoji šansa. Nakon što su mu pokazane fotografije koje su sačinjene prilikom uviđaja u stanu gde je, kako se sumnja lišen života Trnić, upitan da li su ti predmeti premeštani sa mesta gde su pronađeni prilikom uviđaja, forenzički tehničar je dodao da ne postoji ni jedan jedini razlog da neko manipuliše predmetima i da ih premešta iz jedne prostorije u drugu.
Na pitanje punomoćnika oštećenih Jovana Radanovića, da li su u isto vreme ušli u
stan sa ostalim delom ekipe koji je vršio uviđaj, svedok je odgovorio:

Prvi u stan smo ušli kolega i ja, dok ostali deo uviđajne ekipe je ostao na vratima u hodniku da se ne bi kontaminiralo lice mesta.- istakao je forenzički tehničar.
Na samom kraju ročišta javni tužilac je rekao da ostaje kod predloga da se sprovede veštačenje memorijske i multimedijalne sadržine telefona, izuzeti prilikom pretresa stana na mestu izvršenja krivičnog dela. Ovaj predlog je i prihvaćen od
sudskog veća.
Advokat oštećenih Radanović, kaže da traži odgovor na pitanje, zašto je Trnić, bio bez garderobe na sebi, kada je pronađen mrtav.
Tog kobnog 26. avgusta 2021. godine, Ljubomir je u poslepodnevnim satima pio ispred jedne prodavnice sa još dva prijatelja. Kako su rekli svedoci događaja, tada je naišao Venes koji se zakačio sa jednim od njegovih drugara, a Ljubomir ih je smirivao da ne dođe do tuče. Kada se situacija stišala Venes je pozvao Ljubomira na još jedno piće, što je on pristao i otišao kod Nikoline majke u stan u naselju Kamenjar, gde je i pronađeno njegovo beživotno telo.

Iako je bila osumnjičena i Nikolina Katić (28), da je izvršila krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu a koja je tada rekla da je u vanbračnoj vezi sa Lekarevićem, VJT obustavilo je istragu, kako su naveli, jer nije bilo dovoljno dokaza za optuženje.
Odmah nakon otkrivanja zločina, policija je krenula u potragu za Lekarevićem, koji je uhapšen posle četiri dana u ataru kod Laćarka. On je u pritvorskoj jedinici KPZ-a odakle se sprovodi na suđenja.

Možda Vam se svidi i