Grad Novi Sad će dobiti jedan od najlepših kulturno-duhovnih centara u regionu, nakon što je Muftija Srbijanski i Vojvođanski potpisao ugovore sa gradskim vlastima o dobijenoj dozvoli za ovaj impozantan objekat, čija će površina iznositi preko 3.000 kvadratnih metara.

VIDEO https://fb.watch/nRXfg039Fu/

Ovaj projekat predstavlja značajan korak za Islamsku zajednicu, budući da je prvi takav projekat koji je dobio sve potrebne odobrenja i dozvole potpuno transparentno, bez tragova bilo kakvih malverzacija koje su se često povezivale sličnim projektima.

Muftija Ziljkić ističe da mu se ostvario san koji je gajio punih 13 godina. Uz Božiju pomoć, ovo je sada postalo stvarnost, a Muftija Ziljkić je jasno izrazio svoju zahvalnost i sreću zbog ovog postignuća. Rekao je: „Hvala Gospodaru koji me je počastio da budem jedna od karika u lancu onih koji su dali doprinos i živeli za dan kada ćemo konačno moći da se svi zajedno radujemo.“

Ovaj kulturno-duhovni centar ima za cilj da postane deo gradskih kulturnih zbivanja i promocije različitih vidova saradnje. Planiran je da bude otvoren za sve građane Novog Sada, bez obzira na njihovu versku pripadnost. Ideja je da kroz zajedničke napore pokažu da su deo društva, te da žele razbiti stereotipe i predrasude o islamu kao umerenoj religiji.

Ovaj centar će takođe biti ključni deo inicijativa za verski turizam, kulturne događaje, tribine i mnoge druge projekte koje će podržavati Grad Novi Sad.

Muftija Ziljkić je takođe izrazio zahvalnost svima koji su pomogli u ostvarivanju ovog projekta, uključujući Grad Novi Sad i njegove predstavnike, Pokrajinsku Vladu i džematlije Medžlisa IZ Novi Sad.

Foto Muftijstvo vojvođansko-Medzlis Novi Sad

Možda Vam se svidi i