Trovanje kod dece u Predškolskoj ustanovi u Orlovom naselju

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Potvrđena je salmonele kod dece koja pohađaju objekat Predškolske ustanove „Pčelica“ u Sremskoj Mitrovici. Odmah po saznanju o ovom slučaju, nadležne institucije preduzele su hitne mere kako bi utvrdile uzrok infekcije i sprečile dalje širenje.

Prema informacijama dostupnim javnosti, hrana koja se servira u predškolskim objektima već je uzorkovana, sprovedene su hitne mere i istražne radnje kako bi se utvrdio uzrok zaraze i sprečilo dalje širenje.

Od srede, 1. juna, petoro dece se javilo u dečiji dispanzer Doma zdravlja sa gastrointestinalnim tegobama, dvoje dece je upućeno na bolničko lečenje, saznajemo iz Doma zdravlja. Jedno dete se nalazi još uvek na lečenju, dok je drugo otpušteno sa bolničkog lečenja.

M. J, majka jednog od zaražene dece, koje se trenutno nalazi na bolničkom lečenju, kaže da je njeno dete pokazalo simptome u subotu uveče, a u nedelju je imalo retku stolicu. U ponedeljak su se obratili lekaru. Kako grčevi kod deteta nisu popuštali, ono je primljeno u bolnicu, gde se trenutno leči. Nalaz o prisustvu salmonele urađen je privatno, a rezultati će biti dostupni sutra uveče. Epidemiološka služba je kontaktirala roditelje i potvrdila da ima devetoro dece sa dijagnozom salmonele, dodala je M. J.

„Zvali su nas iz epidemiološke službe i rekli su da imaju potvrdu od devetoro dece. Izašla je sanitarna inspekcija, uzeli su uzorke iz vrtića, direktorica se oglasila na viber grupi, rekla je da je riblja pašteta uredu, da se ispituju jaja i ostalo…” ovako je za Ozon rekla M. J, majka deteta

Takođe, izvršena je sanitarna inspekcija u Predškolskoj ustanovi „Leptirić“, gde su uzeti uzorci hrane radi dalje analize.

Rezultati istrage o izvoru zaraze očekuju se u narednim danima.

Možda Vam se svidi i