FOTO „Imam pravo da čitam, pišem i slikam ćirilicu“ – Deca u biblioteci „Gligorije Vozarović“ pokazala kreativnost

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sreda, 6. decembar 2023. godine, obeležila je jedna posebna radionica u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ pod nazivom „Imam pravo da čitam, pišem i slikam ćirilicu“. Ova inicijativa ima za cilj da skrene pažnju na raznolika dečija prava, među kojima se ističe pravo svakog deteta da se koristi, voli i zaštiti svoje pismo i jezik.

Ovom prilikom, Biblioteka je organizovala drugu po redu radionicu za učenike trećeg razreda osnovnih škola, gde su deca imala priliku da predstave ćirilicu kao svoje pismo iz mašte.

Nagrađeni radovi:

  • 1. mesto: Nera Žunić, OŠ “Jovan Popović“
  • 2. mesto: Mila Šaša, OŠ „Sveti Sava“
  • 3. mesto: Nađa Karoglan, OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“

Radove je ocenjivao vizuelni umetnik Milan Kardaš, a program je vodila Mirjana Jovanović iz Dečjeg odeljenja Biblioteke.

Ovo okupljanje mladih talenata izazvalo je posebnu pažnju i oduševljenje, ističući kreativnost i ljubav prema ćirilici. Deca su kroz svoje radove pokazala ne samo tehničku veštinu, već i emotivnu povezanost sa pismom koje je deo njihovog kulturnog i jezičkog identiteta.

Biblioteka „Gligorije Vozarović“ nastavlja sa inicijativama i programima koji promovišu jezik, pismo i kreativnost među najmlađima, naglašavajući važnost poštovanja i ljubavi prema svom kulturnom nasleđu.

Možda Vam se svidi i