Šest priznanja: Ugledno priznanje „Zlatna značka“ za doprinos kulturi dodeljena Mitrovčanima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Šest istaknutih članova naše zajednice – prof. dr Slađana Milenković, filolog, Ivan Vešić, pedagog likovne umetnosti, Cecilija Tomkić, profesor klavira, Aleksandra Garunović, profesor i Siniša Tufegdžić, muzički umetnik.
Među onima koji su rođeni ili živeli u Srbiji ili njihovi roditelji, a oni rođeni u nekoj od država sveta, „Zlatnu značku“ je dobio i svetski poznati karikaturista Petar Pismestrović, rođen u Sremskoj Mitrovici gde je završio gimnaziju, a sada živi u Klagenfurtu u Austriji.
Ovo prestižno priznanje se dodeljuje za dugogodišnji doprinos u oblasti razvoja kulturnih delatnosti.

U Narodnom pozorištu u Beogradu, dodeljene su „Zlatne značke” Kulturno-prosvetne zajednice Srbije brojnim umetničkim stvaraocima iz zemlje, regiona i dijaspore. Priznanje se dodeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Nagrada, pozlaćena značka i povelja – grafički list, uručena je dobitnicima među kojima je ove godine bilo čak šestoro Mitrovčana koji su nagradu dobili za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture.

Iz našeg grada ovo vredno državno priznanje dobili su

Žiri za dodelu „Zlatne značke” u sastavu prof. dr Uroš Dojčinović, muzički umetnik, Miomir Filipović novinar i književnik, Božica Velousos književnica i Živorad Ajdačić geneneralni sekretsr KPZ-a, kao predsednik, sve odluke je doneo jednoglasno, od pristiglih 540 predloga dodeljeno je 55 priznanja.

Nagrada, koja se sastoji od pozlaćene značke i povelje, uručena je ovim dobitnicima kao priznanje za nesebičan, posvećen i dugotrajan rad u širenju i unapređenju kulture u našoj zajednici.

Među 540 prijava, 55 pojedinaca je nagrađeno za izuzetan doprinos kulturi.

Ova priznanja svedoče o velikom doprinosu i angažovanju naših sugrađana u oblasti kulture, podstičući i inspirišući zajednicu da neguje i podržava kulturno nasleđe i stvaralaštvo.

Možda Vam se svidi i