Dobro jutro Mitrovčani. Šta donosi prvi novembarski dan?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica, Ozon Media – Prvi novembarski dan osvanio je hladan ali i danas tokom dana sunce, temperatura do 19 stepeni. Meteorološke prilike će biti relativno povoljne za hronične bolesnike, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima.  Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja. 

Novembar u Sremskoj Mitrovici je važan jer se u ovom mesecu obeležavaju mnogi datumi koji su u Sremskoj Mitrovici menjali istoriju. Danas se položu venci Oslobodiocima grada na spomenik kod Železničke stanice, na Starom pravoslavnom groblju, delegacija Grada položiće vence na Spomen-kosturnicu srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratum i na grobnicu Oslobodilaca 1944. godine.

 U proteklih nedelju dana, u porodilištu mitrovačke Opšte bolnice, rođeno je 25 beba. Od toga 10 dečaka i 15 devojčica.

Prema poslednjim podacima, u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica zaključno sa 1. novembrom nalazi se dva pacijenata pozitivna na virus kovid 19.

Od danas treba stavljati zimske gume na automobile.

Veliki broj njih je “prevarilo” lepo vreme, pa nisu na vreme razmišljali i pripremili se, pojedini su napravili računicu po kojoj se dugoročnije isplati kupiti nove i zimske i letnje gume, a oni koji poseduju dva auta, mahom odlučuju da samo jedan opreme, dok se neki žale na puteve i službe za njihovo održavanje, malo je onih koji će spremno dočekati sneg (ako gaa bude u ovoj godini) i niske temperature.

Iz vulkanizerskih radnji kažu da se prodaja guma u ovom peridu standardno za nijansu poveća, ali u odnosu na prošle godine to povećanje je sada znatno manje.

Stigla su i nova poskupljenja, struja, gas…

Ovog prvog novembarskog dana, možete pogledati predstavu: u 20 časova – Monodrama „Lijevo, desno, glumac“, u izvođenju Zijaha Sokolovića, Pozorište „Dobrica Milutinović“. Možete prošetati i do sportske hale „Pinki“ i kupiti ulaznicu za koncert Ace Pejovića, koji će biti održan sutra, 2. novembra. Fudbalski klub „Radnički“ iz Sremske Mitrovice danas će odigrati meč u okviru 1/16 finala Kupa Srbije, gde će dočekati ekipu FK „Radnik“ iz Surdulice. Utakmica je zakazana za 13:00 časova i odigraće se na „Admiral bet areni“ (stadion Fudbalskog kluba „Radnički“). Ulaz je besplatan.

Ako ste i danas u potrazi za poslom, kliknite OVDE.

Ako niste pročitali:

Snimali za TIK Tok: „Prenk“ se pretvorio u intervenciju policije – Ozon Media

Status energetski ugroženog kupca: Gde u Sremskoj Mitrovici predati zahtev za umanjenje računa za struju – Ozon Media

Rekonstrukcija stanica u Sremskoj Mitrovici, Golibincima, Putincima, Rumi, Martincima, Kukujevcima i Šidu – Ozon Media

Vozite pažljivo i ne dajte nikom da vam pokvari ovaj dan.

Možda Vam se svidi i