EPS od danas osim poskupljenja uvodi i novu uslugu

Od strane Ozon
0 komentar

Elektroprivreda Srbije (EPS) obavestila je da će od danas, 1. novembra, domaćinstva i mali kupci električne energije moći da koriste novi portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje pod nazivom „Uvid u račun“, koji će biti dostupan na sajtu EPS-a.

U saopštenju koje je objavio EPS, istaknuto je da pokretanjem ovog modernog i efikasnog elektronskog servisa, EPS unapređuje svoje poslovanje i dodatno razvija postojeće usluge za kupce električne energije.

Odgovarajući na potrebe kupaca, novi portal će omogućiti korisnicima da brzo i jednostavno pristupe svojim e-računima odmah nakon što su formirani, pre nego što budu štampani i distribuirani putem tradicionalne pošte.

Pored toga, portal nudi dodatne funkcije, uključujući uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine. Takođe, korisnici će moći detaljno da pregledaju svoju potrošnju struje po zonama i tarifama.

Proces registracije i prijave na portal će biti jednostavan i pristupačan svim korisnicima. EPS takođe napominje da će korisnici moći da bezbedno i brzo elektronski plaćaju račune putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama Dina, Visa i MasterCard.

Kao deo ovih unapređenja, korisnici će putem jednog naloga moći da pregledaju i elektronski plate račune za više mernih mesta u različitim regionalnim područjima Srbije. Time će biti obustavljeni dosadašnji regionalni portali, a korisnici će, registracijom na novi portal, imati pristup tehnički unapređenoj verziji sa novim korisničkim funkcijama.

Planirano je da do kraja godine bude dostupna i mogućnost podnošenja prigovora na račune, dok će u narednoj fazi digitalizacije, početkom 2024. godine, EPS aktivirati i mobilnu aplikaciju pod nazivom „Uvid u račun.“

Osim novih elektronskih usluga, cena struje je takođe revidirana i novi cenovnici stupaju na snagu od 1. novembra. Promene u cenama zavise od zone potrošnje i vrste brojila, a EPS je objavio nove tarife kako bi se odrazilo na promene u cenama isporučene električne energije. Ove promene će uticati na potrošače širom Srbije.

Zelena zona – Ova zona obuhvata potrošnju do 350 kilovata. Cena za jeftiniji kilovat u ovoj zoni povećava se na 2,277 dinara, u poređenju sa sadašnjih 2,084 dinara. Skuplji kilovat struje u ovoj zoni koštaće 9,109 dinara, umesto trenutnih 8,336 dinara.

Plava zona – Ova zona obuhvata potrošnju od 350 kilovata do 1.600 kilovata. Cena za jeftiniji kilovat u ovoj zoni će biti 3,416 dinara, umesto sadašnjih 3,126 dinara, dok će cena skupljeg kilovata biti 13,663 dinara, u odnosu na trenutnih 12,504 dinara.

Crvena zona – Ova zona obuhvata potrošnju iznad 1.600 kilovata. Cena za jeftiniji kilovat u ovoj zoni će se povećati na 6,831 dinar, u odnosu na trenutnih 6,252 dinara.

Jednotarifna brojila – Kod ovih brojila, cene takođe variraju po zonama. U „zelenoj zoni,“ cena će biti 7,970 dinara, u „plavoj zoni“ 11,955 dinara, i u „crvenoj zoni“ cena će iznositi 23,911 dinara.

Možda Vam se svidi i