Brnabić: Pomoć od 10.000 dinara i zaposlenima u opštinama – ako bude para u lokalnim budžetima

Od strane Ozon
1 komentar

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima Sindikata uprave Srbije.

Ovaj sastanak je nastavak razgovora premijerke i sindikata, koji je dogovoren početkom ove sedmice kako bi zajedničkim snagama predložili konkretne mere za dodatno poboljšavanje uslova rada svih zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

Vlada Srbije uputiće preporuku svim jedinicama lokalne samouprave za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u iznosu od po deset hiljada dinara, ukoliko za to imaju sredstava u budžetima.

Premijerka je istakla da je Vlada saglasna sa predlogom sindikata da zaposleni sa srednjom i nižom stručnom spremom u lokalnoj samoupravi od 1. januara 2024. godine osnovicu uvećaju za 401,88 dinara neto, umesto za 384,41 dinara neto.

Predstavnici sindikata odmah će započeti razgovore sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave u vezi sa uvećanjem dnevnica za službena putovanja zaposlenih.

Sindikat i Ministarstvo će izraditi zajednički predlog o visini tih dnevnica, kako za službena putovanja u okviru Srbije, tako i za službena putovanja u inostranstvo.

Sastanku je prisustvovao i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, koji je nakon ovog sastanka odmah nastavio razgovor sa sindikatom u vezi sa koeficijentima, na osnovu kojih će se obračunavati plate svim zaposlenima u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

Vlada Republike Srbije

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Tnt 11.12.2023. - 8:53 pm

Malo je …

Komentari su zatvoreni.