Upozorenje: Magla i poledica utiču na putne uslove. Vozači oprez!

Od strane Ozon
0 komentar

Jutarnje i večernje niske temperature predstavljaju potencijalnu opasnost na putevima širom Srbije, upozoravajući vozače na moguću pojavu poledice, saopštili su Putevi Srbije.

Poslednji izveštaj zimske službe naglašava prisustvo magle i smanjenu vidljivost duž puteva. Ovaj alarmantni scenario zahteva poseban oprez vozača.

Vozačima se preporučuje da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca, dok se takođe apeluje na prilagođavanje brzine kretanja uslovima na putu.

Na putevima I prioriteta održavanja, kao što su B-21 Divljaka – Ivanjica – Javor, kao i na putevima III prioriteta održavanja u Ivanjici, Kruševcu, Novom Pazaru i Vranju, putevi su vlažni u nižim predelima. Sneg se pojavio u raskvašenom stanju do visine od 5 centimetara, zbog čega se vozačima savetuje oprezna vožnja, prema informacijama Javnog preduzeća Putevi Srbije.

Na autoputu I A reda broj 1, na deonici petlja Batočina – petlja Pojate, magla je prisutna na pojedinim mestima, smanjujući vidljivost na svega 150 metara. Takođe, važi zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na putnom pravcu II A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica.

Za teretna vozila, zadržavanje je oko osam sati na Batrovcima.

Uprava granične policije Republike Srbije izvestila je da nema zadržavanja putničkih vozila na graničnim terminalima, dok se teretna vozila zadržavaju oko osam sati na izlazu sa Batrovaca.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

Naplatne stanice, prema poslednjim informacijama od JP Putevi Srbije, nemaju zadržavanja vozila, što pruža olakšanje putnicima.

S obzirom na trenutne uslove na putevima, vozači su pozvani da budu posebno oprezni, prilagode brzinu, koriste adekvatnu opremu i sledi instrukcije saobraćajnih službi radi sigurnije vožnje tokom ovih vremenskih izazova.

Možda Vam se svidi i