Za radove na sportskom školskom terenu od Pokrajinske vlade 5,9 miliona dinara

Od strane Ozon
0 komentar

Pokrajinska vlada donela je rešenje da se izdvoji ukupno 25,2 miliona dinara za obnovu terena i opremenje sportskih objekata u nekoliko gradova i opština u Vojvodini.

Sredstva su namenjena za radove na sportskom školskom terenu u Izdvojenom odeljenju Osnovne škole Dobrosav Radosavljević Narod u Zasavici (5,9 miliona) za sanaciju sportskih terena i tribina u okviru Špicer bašte u Beočinu (10,6 miliona), zatim za investiciono održavanje sportskog terena na Partizanu u Bačkoj Palanci (6 miliona), , kao i za opremanje gradske gimnastičke sale u okviru Sokolskog doma u Subotici (2,7 miliona dinara).

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović početkom septembra, bio je u poseti Sremskoj Mitrovici. Mirović je obišao rekonstruisani objekat Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević – Narod“ u Zasavici I i objekat fiskulturne sale OŠ „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici.

  • Područno odeljenje Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević – Narod“ je potpuno rekostruisana zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, sredstvima iz oportuniteta kao i privatnoj donaciji porodice Cicmil. U narednom periodu krećemo u izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici. Želimo da nam deca u selima imaju podjednako dobre uslove školovanja kao i deca u gradu, zato i radimo na projektima u područnim odeljenjima zajedno sa Pokrajinskom vladom“, izjavila je prilikom posete Mirovića, gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Predsednik Pokrajinske vlade je tokom posete istakao da će pokrajina nastaviti da ulaže u obrazovanje i podsetio da je nakon rebalansa budžet AP Vojvodine uvećan za gotovo 6 milijardi dinara, a rebalansom su obuhvaćena i ulaganja u osnovne i srednje škole.

  • Za nekoliko dana počinje i izgradnja sportske sale u okviru OŠ ′Dobrosav Radosavljević Narod′ u Mačvanskoj Mitrovici, koju će zajedno finansirati Pokrajinska vlada i Grad Sremska Mitrovica. Važno je da u svakom selu sačuvamo školu i mi u Pokrajini to smatramo prioritetom, bez obzira na broj učenika, jer je to jedan od neophodnih uslova kako bismo zadržali stanovništvo u tim sredinama i na taj način ih spasli“, naveo je Mirović i istakao da će Pokrajinska vlada nastaviti sa obnovom školskih objekata širom Vojvodine.

Pokrajinska vlada izdvojila je 59,8 miliona dinara za izgradnju prečistača za vodu u Bačkom Novom Selu, u opštini Bač, čime će biti rešen problem snabdevanja meštana tog sela pijaćom vodom.
Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade doneto je i rešenje da se Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Rusanda usmeri 48,9 miliona dinara za rekonstrukciju postojećeg sistema grejanja u banjskom kompleksu.
Zamenom starog sistema biće obezbeđeno dugoročno, stabilno, ali i energetski efikasno grejanje, s obzirom na to da se procenjuje da će novi sistem smanjiti troškove grejanja i do 50%, navedeno je na sajtu Pokrajinske vlade.

Gerontološkom centru Bačka Palanka usmereno je 5,5 miliona dinara za opremanje kuhinje i za nabavku nameštaja za sobe korisnika i dnevni boravak. Nabavkom neophodne opreme obezbeđuje se kvalitetnija usluga smeštaja korisnicima u toj ustanovi.

Možda Vam se svidi i