Penzioneri zasukali rukave FOTO VIDEO

Od strane Ozon
0 komentar

Da nije teško biti fin, a ni aktivan, svojim primerom dokazuju penzioneri iz naselja „Blok B“ u Sremskoj Mitrovici. U „Pavlovom parku“, deda Luka i deda Bungur, zajedno imaju 150 godina i 100% volje da pomažu kada za to ima prilike.

– Okupili smo se i krenuli u poduhvat, sve uz dogovor sa Mesnom zajednicom. Videli smo da treba popraviti dečiji mobilijar, pripremiti za zimu i nismo čekali skrštenih ruku. Uspeli smo da popravimo veliku vrtešku a spremamo se da popravimo i ljuljašku. Sada je sve biti bezbedno – kaže  Luka.

Nesebično angažovanje Luke Usorac (84) i Rajka Nedeljković (66) nije nepoznato meštanima ove Mesne zajednice. Pomoći i angžovati se kada i gde je potrebno njima nije strano.

I to nije sve. Penzioner Luka Usorac posljednjih godina aktivno pomaže svojim sugrađanima. Još uvijek mu nije promakla nijedna bačena prazna flaša, papirić ili bilo koje smeće u njegovom naselju. Ovaj 83-godišnji penzioner kosi travu svima koji to ne mogu učiniti, ide u podavnicu za ljude koji to sami ne mogu, zbog bolesti ili starosti i prikuplja otpad po naselju i pravilno ga odlaže. Dobra dela je počeo činiti od odlaska u penziju.

Za Rajka Nedeljković, meštani kažu i da je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer je popravio brodski motor od preko 1.000 tona, samo sa ručniim alatom.

Možda Vam se svidi i