Vozači autobusa i prevoznici drastično kršili propise: Jedan imao 27 prekršaja, drugi 35

Od strane Ozon
0 komentar

Tokom prošlonedeljne akcije pojačane kontrole saobraćajna policija je kontrolisala 4.189 autobusa, a otkriven je ukupno 3.591 prekršaj.

Najveći broj prekršaja, ukupno 1.493, odnosio se na prekoračenje vremena upravljanja i odmora vozača, kao i druge nepravilnosti sa tahografom, dok je zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije sankcionisano 636 vozača.

Pored toga, 45 vozača autobusa sankcionisano je zbog prekoračenja brzine, a 381 zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.Tokom akcije saobraćajna policija otkrila je više slučajeva drastičnog kršenja propisa od strane vozača autobusa.  Saobraćajna policija je 18. jula u Loznici kontrolisala autobus turskog prevoznika koji je prevozio oko 30 putnika na relaciji Istanbul – Sarajevo i tom prilikom otkrila 15 prekršaja vozača i 12 prekršaja prevoznika, za koje su sačinjeni prekršajni nalozi, a ukupan iznos novčanih kazni bio je 1.470.000 dinara. Vozač autobusa isključen je iz saobraćaja, a prevoznik je po putnike poslao drugog vozača. Pored toga, saobraćajna policija je 19. jula ove godine kod Dimitrovgrada kontrolisala autobus turskog prevoznika koji je prevozio 47 putnika na relaciji Budimpešta – Istanbul. Kontrolom je otkriveno 18 prekršaja vozača i 17 prekršaja prevoznika, sačinjeni su prekršajni nalozi, a ukupan iznos novčanih kazni bio je 2.590.000 dinara. Vozač autobusa isključen je iz saobraćaja, a s obzirom da se radilo o višečlanoj posadi, nakon plaćanja novčanih kazni, drugi vozač nastavio je sa prevozom putnika. Tokom akcije nije se dogodila nijedna teža saobraćajna nezgoda sa učešćem autobusa.

Izvor: 021.rs

Možda Vam se svidi i