Sutra visoke temperature i nizak vodostaj

Od strane Ozon
0 komentar

Upozorenja važe za period do 29. jula, odnosno dva dana kraće u slučaju hidrološkog.

Republički hidrometoerološki zavod danas je izdao četiri upozrorenja – hidrološko, dva na visoke temperature i na kratkotrajne vremenske nepogode.

– Danas na severu u većini mesta oko 34 °C, u ostalim krajevima od 35 do 37 °C. Sutra veoma toplo sa temperaturama od 35 do 39 °C – stoji u upozorenju na visoke temperature na području Srbije.

– U utorak uveče na severozapadu Srbije, a tokom noći ka sredi i u ostalim krajevima lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode: obilni plјuskovi sa grmlјavinom, pojava grada i jak i olujni vetar – navedeno je u upozorenju na nepogode.

– Sutra na području Sremske Mitrovice veoma toplo, sa temperaturom oko 36 °C – upozoravaju iz RHMZ-a na visoke temperature u Sremskoj Mitrovici.

Dodaju i da će se zbog visokih temperatura vodostaji reka spustiti na svoj biološki minimum.

Na Dunavu, kao i na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca, vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Jadru, Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) – stoji na sajtu Zavoda.

Možda Vam se svidi i