VIDEO Sportske igre mladih u Sremskoj Mitrovici! 2000 mališana na Gradskom trgu!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Devetu godinu za redom, danas je u Sremskoj Mitrovici zvanično otvorena manifestacija pod nazivom Sportske igre mladih.

 Sportske igre mladih promovišu način života koji se temelji na razumevanju, prijateljstvu, solidarnosti i fair-play-u kao alternativama negativnim trendovima današnjice koji se na izrazit način reflektuju na najmlađu populaciju.

Danas se deca takmiče u trčanju na 60 metara na Trgu Ćire Milekića, između dve vatre dok na Partizanovom igralištu fudbal prvo igraju dečaci 2006. godište, zatim 2013. godište i pred samo otvaranje Partizanovog igrališta u 19:00 časova igraće 2011. godište.

„Danas ćemo otvoriti izložbu banera koja su uradila deca iz Kardaš Art, baneri će služiti na svim našim takmičenjima, slušaćemo našu sportsku himnu. Današnji dan je praznik dečijeg sporta u Sremskoj Mitrovici, to je suština našeg posla i čemu smo posvećeni, posao nije gotov, svako dete će dobiti mogućnost takmičenja, nastavljamo u septembru.“ rekao je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Ispred „Dunav Osiguranja“ obratila se Daliborka Delibašić koja je naglasila, da je dolazak u Sremsku Mitrovicu sada već tradicija. „Deca iz Sremske Mitrovice su dobra deca i dobri sportisti, ponosni smo gde god krenuli sa njima.“

Danas na svim takmičenjima nalazi se oko 2000 mališana.

Igre se u Sremskoj Mitrovici, odnosno Srbiji održavaju devetu godinu za redom i do sada su samo u našoj zemlji okupile više od 120.000 učesnika.

Možda Vam se svidi i