I ove godine prikupljanje pesticidnog otpada

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Dušica Pavlović direktorica ARR-a u Sremskoj Mitrovici i Stevan Savčić direktor Poljoprivredno – stručne službe Sremska Mitrovica najavili su Akciju prikupljanja ambalažnog pesticidnog otpada.

Kako je rekao Stevan Savčić direktor Poljoprivredno – stručne službe Sremska Mitrovica: „Poljoprivredna stručna služba i ove godine nastavlja akciju prikupljanja sredstava za zaštitu bilja. Od 7. juna biće dostupne tri lokacije gde će biti namešteni kontejneri za odlaganje ambalaže od sredstava za zaštitu bilja. Te tri lokacije su Mesna zajednica „Kuzmin”, Mesna zajednica „Manđelos” i stara šećerana. Neophodno je da se pre samog dolaska, ukoliko sami poljoprivrednici žele da odlože ambalaže na te tri lokacije da se obrate mesnim zajednicama od 8 do 14 sati ili kod nas u Poljoprivrednoj stručnoj službi. Ovih dana ćemo izbaciti plan i dinamiku po mestima, kako će se i u koje vreme rešiti prikupljanje ambalaža od sredstava za zaštitu bilja, ona će trajati 10 dana. Dakle, 17. juna dolazi ovlašćeni distributer i preuzima ambalažu od nas. Ovom prilikom apelujem i pozivam sve poljoprivrednike iako su prethodnih godina bili stvarno ambiciozni i ostavljali su ambalažu od sredstava za zaštitu bilja da se odazovu i da u što većem broju prikupimo ambalažu.”

„I ove godine na teritoriji Grada Sremska Mitrovica kreće akcija prikupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja. Pohvalila bih naše poljoprivrednike što su se u prošloj godini odazvali u tolikom broju i pozvala bi ih da i ove godine učine isto, pa i više, kako bi količina pesticidnog otpada koju ćemo prikupiti bila još veća. Tačan raspored biće istaknut po svim selim,a po mesnim zajednicama, na društvenim mrežama ali na sajtovima Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Sremska Mitrovica,” rekla je Dušica Pavlović direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i