Prijave kreću od 22. avgusta „Moja prva plata“

Od strane Ozon
1 komentar

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisaće u ponedeljak, 22. avgusta, novi, treći javni poziv za program „Moja prva plata“.

Vlada Srbije je na sednici, na predlog resornog ministarstva, usvojila izmene Uredbe o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, čime su se stekli uslovi za raspisivanje trećeg javnog poziva ovog programa.

U okviru trećeg kruga biti povećane mesečne novčane naknade mladima, korisnicima ovog programa, za oko 15 odsto.

Do sada su realizovana dva ciklusa ovog programa, u koji je uključeno približno 18.000 mladih. Ministarstvo je ponosno na dosadašnje rezultate, budući da je 42,2 odsto mladih zasnovalo radni odnos nakon završetka prvog ciklusa, a da se očekuje da nakon drugog ciklusnog perioda taj broj bude i veći od 50 odsto.

Vođena ovim odličnim rezultatima, država se odlučila na to da mladima ponovo da priliku da steknu svoje prvo radno iskustvo. Time država pokazuje da itekako vodi računa o svojim mladima i da teži da im se pruži šansa da pokažu koliko znaju i umeju.

Država će vrlo brzo pokrenuti i novi projekat koji će se odnositi na studente završnih godina fakulteta, a u okviru kojeg će im biti omogućeno da rade i zarađuju i tokom studiranja.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

LJubinka 21.08.2022. - 8:38 pm

LEPO JE TO SA STRANE NASE DRZAVE,ALI DA LI IMA NEKI PROJEKAT ZA ONE NAKON TRIDESETE GODINE,NA NJIH STE ZABORAVILI ,A NALAZE SE NA ZAVODU ZA ZAPOSLJAVANJE SA VISOKIM PROSEKOM NA STUDIJAMA PSIHOLOGIJE.
GLEDAJUCI PO OVIM PROJEKTIMA OVAKVI KANDIDATI NEMAJU SANSU ZA ZAPOSLJAVANJE.

Komentari su zatvoreni.