Preminuo omiljeni nastavnik Branimir Bane Žilić “ Dugo ćemo te tražiti, dragi naš Bane, po hodnicima i učionicama škole”

Od strane Ozon
0 komentar

Mitrovačka Osnovna škola “Dobrosav Radosavljević Narod” oprašta se od Branislava Žilića, učitelja ove škole, profesora fizičkog vaspitanja. Vest o njegovom preranom odlasku pogodila je njegove kolege i sadašnje i bivše učenike, ali i sugradjani obe Mitrovice. Opisuju ga kao jednog od najboljih i najdražih učitelja.


U našoj školi bio je učitelj, nastavnik fizičkog, izvrsni savetnik, kolega, saradnik, nadasve prijatelj. I kolegama i učenicima. Smiren, miroljubiv, spreman na šalu i razgovor, pun pozitivne energije i iskonske dobrote. Srdačan, razuman, pun znanja i predan učitelj. Uspešan u mnogim poljoma, ipak skroman i nenametljiv, kažu njegove kolege.

O njegovom radu govori i činjenica da je osim rada u Osnovnoj školi “Dobrosav Radosavljević Narod, bio uspešan trener odbojke i nastavnik u školi šaha.

Branimir Žilić, rođen 1963 godine, bio je profesor fizičkog u školi “Dobrosav Radosavljević Narod”.

Iza sebe je ostavio suprugu koja je takođe zaposlena u školi u kojoj je Bane radio, kao i dve devojčice.

Bane, kako su ga zvali njegove kolege, ostavio je neizbrisiv trag na mnogim generacijama. Preminuo je prerano, posle teške i kratke bolesti u 59-toj godini života.

Komemoracija će biti održana u školi “Dobrosav Radosavljević Narod”.

Sahrana je u četvrtak na Novom groblju u 13 časova.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar