Položena svečana zakletva: U Sremu novih 29 policajaca i četiri vatrogasca

Od strane Ozon
0 komentar

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je ukupno 33 policijska službenika i vatrogasca – spasioca, potpisalo svečanu zakletvu koju su položili na svečanosti održanoj povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave Ministarstva i Dana policije, u Beogradu, 12.6.2022. godine.

Mladići i devojke koji su potpisali svečanu zakletvu biće raposređeni u policijskim ispostavama širom Srema.

Zakletva je simboličan čin kojim se završava jedan deo procesa obuke i edukacije za samostalan rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Baranj Ivana, jedna od policijskih službenika koji su danas položili zakletvu u ime svih svojih kolega zahvalila se Ministarstvu unutrašnjih poslova na pruženoj prilici da služe građanima Srbije i Srbiji.

„Polaganjem svečane zakletve povodom dana Ministarstva unutrašnjih poslova mi, dojučerašnji pripravnici postali smo deo ove velike i časne policijske porodice sa svim službama i zadacima koje će ova služba stavljati u budućnosti ispred nas. Zakletva se polaže pred građanima, ostvarila nam se želja, da se brinemo za bezbednost i sigurnost naših sugrađana, pogotovo onih najmlađih.“ rekla je saobraćajna policijska službenica Baranj Ivana koja radi u policijskoj stanici u Rumi.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na praznik Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Možda Vam se svidi i