VIDEO Otvoren deo obilaznice oko Beograda

Od strane Ozon
0 komentar

Sektor B5 obilaznice oko Beograda, od petlje Orlovača do Straževice, zajedno sa novim (levim) tunelom Straževica, zvanično je otvoren.

Predsednik Aleksandar Vučić je tokom obilaska nove deonice obilaznice rekao da će tom deonicom vozila moći da saobraćaju danas od 18 časova. 

Vučić je istakao da je ponosan što se u Srbiji sada gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica i da samo sa jednim projektom nije zadovoljan – Fruškogorskim koridorom, gde ima kašnjenja i zbog eksproprijacije zemljišta.

Sve plaćamo na vreme„, rekao je Vučić i dodao da na ostalim projektima nema kašnjenja. 

Vučić je rekao da će se graditi i nastavak beogradske obilaznice do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom na Dunavu. Na ovoj deonici obilaznice koja je duga oko četiri kilometra, završena je leva traka auto-puta sa tri mosta i leva tunelska cev ispod brda Straževica dužine 720 metara. 

Kineska komapnija „Pauer čajna“, azerbejdžanski Azvirt i domaći podizvođači uveliko rade na izgradnji sektora 6 obilaznice od tunela Straževica do Bubanj potoka, gde će se ona spojiti sa auto-putem E75 ka Nišu.

 Dužina deonice obilaznice oko Beograda od novog mosta na Savi kod Ostružnice do Bubnj Potoka je 20,4 kilometra i ona bi trebalo da bude završena do kraja marta naredne godine. 

Vrednost radova je 207 miliona evra, od čega se 15 procenata ulaže iz budžeta Srbije, dok se preostalih 85 procenata finansira od kredita kineske Eksim banke. Završetkom radova do Bubanj Potoka biće kompletirano oko 47 kilometara auto-puta od Batajnice do Bubanj Potoka. 

Prethodnih godina je izgrađena obilaznica od Batajnice do Dobanovaca i Ostružnice, sa novim mostom na Savi koji je izgrađen pored starog ostružnickog mosta. Planirana je i izgradnja nastavka obilaznice od Bubanj Potoka do Pančeva, tzv. sektora C, kada bi cela obilaznica bila duga oko 69 kilometara.

Možda Vam se svidi i