Paketići i pomoć malim Mitrovačkim Romima

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Udruženje Roma za “Našu Decu” iz Sremske Mitrovice pozvalo je građane da pomognu u prikupljanju donacija za mališane iz romske populacije. Udruženje iz Sremske Mitrovice traži pomoć kako bi organizovali humanitarnu akciju podele paketića socijalno ugroženim mališanima romske populacije.

„Sa željom da omogućimo podelu Novogodišnjih paketića, udruženje Roma “Za našu decu”, poziva građane i sve privredne subjekte, ugostiteljske i STR radnje, da se svojim donacijama priključe našoj akciji. Cilj je da oformimo veći broj paketića sa slatkišima, kao i sa praktičnim igračkama koje su već postale želja mnogih mališana. Paketići su namenjeni onim slojevima-deci, čiji roditelji nisu u situaciji da iste priušte svojoj deci. Naš moto za ovu akciju je “Deca su Deca” te smo doneli odluku da podela paketa bude jednaka za sve dečake i devojčice iz Mitrovačkog okruga. Plan je da u društvu veselog Deda Mraza, mališani i fotografiušu sa svojim drugarima i porodicama“, rekao je Zudija Hopić, predsednik Udruženja.

Hopić je zahvalio donatorima”Banka-Hrane Vojvodine”, koji su pristali da punim kapacitetima budu uz Udruženje i omoguće osmeh i radost za mališane.

Zainteresovani građani, kao i radne organizacije, svi privredni subjekti, mogu kontaktirati putem mail adrese: zudijazudija@gmail.com ili putem telefona – 061 19 81545 Predsednik Zudija Hopić

Tekst je objavljen u sklopu projekta „Adava o Roma – To smo mi romi“ koji je sufinansiran iz budžeta Grada Sremska Mitrovica – Gradska uprava za obrazovanje,kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Možda Vam se svidi i