Od danas prijava za energetske vaučere u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Grad Sremska Mitrovica raspisao je Javni poziv za izbor korisnika za utvrđivanje prava na subvenciju – energetski vaučer za plaćanje dela energenata za socijalno ugrožena domaćinstva sa teritorije grada. Danas je prvi dan prijava za dodelu energetskih vaučera u iznosu od 10.000 dinara. Prijave traju deset dana, do 15. decembra.

Energetski vaučer u vrednosti od 10.000 dinara namenjen je za plaćanje dela energenata za socijalno ugrožena domaćinstva sa teritorije Sremske Mitrovice, a rok za podnošenje prijava je 15. decembar. Izuzeti su građani koji ostvaruju pravo po uredbi o energetski ugroženom kupcu, za njih je maksimalni iznos 3.000 dinara.

Konkurs traje 10 dana, a pravo stiču građani koji imaju mesto prebivališta u Opštini Sremska Mitrovica i mesečni prihod domaćinstva ne prelazi 25.000 dinara. Subvencija se može ostvariti za refundaciju troškova za kupovinu drveta, uglja, peleta, briketa ili isporučenu toplotnu energiju putem sistema daljinskog grejanja JKP „Toplifikacije. Građani kada budu popunjavali obrazac treba da dostave i račune, da bi opravdali izvršenu kupovinu. Sve informacije se mogu dobiti i u uslužnom centru Sremske Mitrovice, centru za socijalni rad „Sava“, internet stranici grada Sremska Mitrovica ili putem medija.

Odluka o subvencijama u Sremskoj Mitrovici u vidu energentskih vaučera koji su namenjeni za prevazilaženje poteškoća građana za nabavku energenata, doneta je na poslednoj Skupštini grda. Građani i članovi domaćinstva moćiće sa istim vaučerima da odu u „Toplifikacije“ i na osnovu njihovih računa plate isti. Osim subvencije biće moguća i refundacija troškova nabavke ogrevnog drveta, peleta, mazuta i uglja.

Realizuje se tako što će grad Sremska Mitrovica prenos sredstava vršiti isključivo snabdevačima energenata, navedenim u zahtevu korisnika.

Energetski vaučeri od 5. decembra dostupni u Sremskoj Mitrovici – Ozon Media

JAVNI POZIV OVDE

Možda Vam se svidi i