Energetski vaučeri od 5. decembra dostupni u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Gradska uprava Sremske Mitrovice donela je odluku da pomogne građanima u plaćanju računa za grejanje, zbog čega je raspisan javni poziv za izbor korisnika i utvrđivanje prava na subvenciju.

Pravo za dobijanje energetskih vaučera mogu da ostvare socijalno ugrožena domaćinstva tako što će se prijavljivati na javni poziv koji je Grad raspisao i koji traje od ponedeljka 5. decembra, do 15. decembra. Vrednost vaučera iznosi maksimalno 10.000 dinara, a ko ima pravo na ovu vrstu povlastice odlučivaće komisija.

Energetski vaučer u vrednosti od 10.000 dinara namenjen je za plaćanje dela energenata za socijalno ugrožena domaćinstva sa teritorije Sremske Mitrovice, a rok za podnošenje prijava je 15. decembar. Izuzeti su građani koji ostvaruju pravo po uredbi o energetski ugroženom kupcu, za njih je maksimalni iznos 3.000 dinara.

Javni poziv je raspisan, najveći deo posla odrađivaće komisija od pet članova, koja će proveravati ispunjenost uslova građana za dobijanje energetskih vaučera. Konkurs traje 10 dana, a pravo stiču građani koji imaju mesto prebivališta u Opštini Sremska Mitrovica i mesečni prihod domaćinstva ne prelazi 25.000 dinara. Subvencija se može ostvariti za refundaciju troškova za kupovinu drveta, uglja, peleta, briketa ili isporučenu toplotnu energiju putem sistema daljinskog grejanja JKP „Toplifikacije. Građani kada budu popunjavali obrazac treba da dostave i račune, da bi opravdali izvršenu kupovinu. Sve informacije se mogu dobiti i u uslužnom centru Sremske Mitrovice, centru za socijalni rad „Sava“, internet stranici grada Sremska Mitrovica ili putem medija. Dokumentaciju građani mogu zahtave slati poštom ili lično a privi dan za slanje zahteva je ponedeljak, 5. decembar, rekao je Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

Sremska Mitrovica je prvi grad u Srbiji  koji je uveo energetske vaučere, kao vid pomoći građanima za predstojeću zimu, a vrednost subvencije u vidu vaučera će biti 10.000 dinara. 

Odluka o subvencijama u Sremskoj Mitrovici u vidu energentskih vaučera koji su namenjeni za prevazilaženje poteškoća građana za nabavku energenata, doneta je na poslednoj Skupštini grda. Građani i članovi domaćinstva moćiće sa istim vaučerima da odu u „Toplifikacije“ i na osnovu njihovih računa plate isti. Osim subvencije biće moguća i refundacija troškova nabavke ogrevnog drveta, peleta, mazuta i uglja.

Realizuje se tako što će grad Sremska Mitrovica prenos sredstava vršiti isključivo snabdevačima energenata, navedenim u zahtevu korisnika.

JAVNI POZIV OVDE

Možda Vam se svidi i