Nose pesak sa plaže za uspomenu?

Od strane Ozon
0 komentar

Ne znamo da li krše zakon ali građanima nije pravo da se sa njihove omiljene plaže odnosi pesak u kantama.

Lokalno stanovništvo naselja “29. Novembar” pokušalo je da se pobuni zbog tovarenja peska u plastične kante koje se ubačene u gepek automobila ali nije bilo efekta, kaže jedna stanovnica ovog naselja. “ Nije prvi put, mislim da je potrebno da se nekako izborimo sa ovim. Ovo je plaža koju mnogo volimo i svake godine se kupamo ovde. Da li je moguće da se ovako nešto dešava?”

Danas je nekoliko osoba došlo na plažu u ovom gradskom naselju i počele su da tovare pesak u kante. “Danas su neki radnici tovarili pesak sa plaže u jupolske kante i odnosili. A juče je čovek doterao kolica i lopatu i odneo pesak. Stvarno nema smisla.”

Pored gradske plaže, veliki broj građana koji žive u stambenom naselju Nikola Tesla, Hesna, i 29.Novembar, spas u vrelim letnjim danima traže na popularno nazvanoj „maloj“ plaži, koja se nalazi kod stambenog naselja „29. Novembar.“

Iako je plaža divlja, zahvaljujući građanima koji žive u obližnjim stambenim naseljima, gradu koji i ovu plažu dodatno sređuje dodavanjem peska, kao i ljubiteljima reke Save, ona odavno ne izgleda divlje.

“Mala” plaža kod „29-tog“, kako je Mitrovčani popularno nazijavu, ima status divlje, jer  na njoj nema spasilačkih službi, ali, ima peska, koji je poslednjih dana postao zanimljim i zidarima. “Mislimo da su zidari, da pesak uzimaju za lične potrebe. Ova plaža je naša “Mala plaža” i ne bi trebalo da se ovo dešava i to u sred grada!”, smatra naša sugrađanka.

Možda Vam se svidi i