Kakve nas cene čekaju ovog leta u Grčkoj

Od strane Ozon
0 komentar

Grčki ministar turizma otkrio o čemu se sve pregovara ovih dana.

Vasilis Kikiljas, grčki ministar turizma u razgovoru za Euronews Srbija kaže da je izuzetno srećan što je sezona u Grčkoj počela još početkom marta, kao i da se posebno raduje turistima iz Srbije posebno sada kada je potrebno manje birokratije i protokola pri ulasku u zemlju.

„Od prvog maja sve što Srbima treba da bi posetili Grčku je pasoš. Bez PCR-a, sertifikata, potvrda o vakcinisanju… Dakle, bez bilo kakve birokratije. Druga stvar na koju sam se fokusirao je roming. Moj kolega, ministar digitalnih reformi je razgovarao sa privatnim sektorom i operaterima i verujem da ćemo imati neke vesti u narednim nedeljama. Uporno radimo na poboljšavanju uslova zato što stotine hiljada Srba svake godine dolazi u Grčku. Mi ih rado dočekujemo, želimo da se dobro provedu i da se osećaju kao kod kuće. Zbog svega toga, oni nam se iz godine u godinu vraćaju i zato je Srbima Grčka destinacija broj jedan za odmor. Takođe, želimo da imamo više letova između Srbije i Grčke i tokom zime, proleća i jeseni. O tome sam razgovarao i sa ministarkom i sa Air Srbijom“, kaže Kikiljas.

Nerešeni problemi koje je napravio kovid u pogledu zamenskih vaučera i novca koji je „zarobljen“ kod grčkih ugostitelja, rešavaće se početkom juna kada se privatni sektori obe zemlje susretnu u Solunu.

Izvor: nova.rs

Možda Vam se svidi i