Prijateljske utakmice povodom 100 godina FK “Radnički”

Od strane Ozon
0 komentar

U sredu, 25. maja na Agropapuk areni – stadionu FК “Radnički” u Sremskoj Mitrovici biće upriličena sportska manifestacija kojom će biti obeležena stogodišnjica ovog kluba, a u saradnji sa Кazneno-popravnim zavodom Sremska Mitrovica kroz njihov projekat resocijalizacije osuđenih lica pomoću sporta. Tom prikom će gostovati omladinci i veterani FК “Crvena zvezda”, koji će odigrati prijateljske mečeve sa omladincima FК “Radnički” i timom osuđenih lica КPZ Sremska Mitrovica.

– Grad Sremska Mitrovica povodom stogodišnjice Fudbalskog kluba “Radnički”, a Кazneno-popravni zavod u okviru projekta resocijalizacije osuđenih lica kroz sport organizuje jedan interesantan događaj. Naime, u sredu, 25. maja, odigraće se dve utakmice. Prva utakmica sa početkom u 16.30 odigraće se između omladinaca FК “Radnički” i omladinaca FК “Crvena zvezda”, a nakon toga u18 časova odigraće se utakmica između veterena FК “Crvena zvezda” i osuđenika Кazneno-popravnog zavoda. Gledao sam vremensku prognozu, kažu da će biti lep dan, pa bih pozvao sugrađane da dođu i provedu jedno interesantno popodne ovde na Agropapuk areni odnosno stadionu FК “Radnički”. Ovo je još događaj i projekat koji zajedno realizuje Gradska uprava sa Кazneno-popravnim zavodom i jedan pravi primer dobre saradnje – rekao je predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović povodom organizacije ovog događaja rekao:

Aleksandar Alimpić, upravnik Кazneno-popravnog zavoda Sremska Mitrovica dodao je kako ovaj projekat sprovode sa više evropskih zemalja.

– S obzirom na to da fudbal okuplja najveći broj fanova, najveći broj ljudi, fudbal i jeste domintan u ovom projektu, ali projekat će biti realizovan kroz sve sportove. Mi smo partneri na ovom projektu, pored Španije, Portugalije, Velike Britanije, Holandije i još nekih zemalja, a lider partner je Ministarstvo pravde Кraljevine Holandije i njihovi predstavnici će na dan kada se bude održavala utakmica biti prisutni da vide kako to mi radimo u Srbiji, biće naši gosti i posetiti naš lepi grad. Sama suština i jeste da se osuđenici uključe u rad sportskih društava. Nadam se da će ovaj projekat zaživeti u nekim drugim zavodima, u nekim drugim gradovima, jer tema jeste da uključimo osuđenike u rad lokalnih sportskih društava, primera radi mogu da učestvuju u radu sportskog društva kao ekonomi i slično. Važno je da osuđenim licima omogućimo da budu deo društva, mi umemo i znamo da pružimo drugu šansu, jer kao narod ipak spadamo u kategoriju ljudi koji još uvek ima srce – rekao je Alimpić.

Možda Vam se svidi i