JKP „Komunalije“: 7.500 besplatnih kanti za domaćinstva

Od strane Ozon
0 komentar

U okviru projekta primarne separacije koji je finansiran od strane kraljevine Švedske, uvodi se primarna separacija na teritoriji grada Sremska Mitrovica dodelom besplatnih kanti individualnim domaćinstvima i postavkom 350 kontejnera na svim lokacijama.

Sremska Mitrovica je jedan od četiri regiona u čitavoj Srbiji koja je dobila opremu za primarnu separaciju otpada od švedske Agencije za razvoj. Donacija u opremi podrazumeva i 7.500 kanti za individualna domaćinstva.

Kante za građane besplatne

Domaćinstva sa teritorije opštine Sremska Mitrovica će besplatno dobiti kante za primarnu separaciju otpada. Radnici JKP „Komunalije“ će u narednom periodu donositi kante na adresu, ako se na adresi ne nađe vlasnik, biće ostavljeno obaveštenje, kako bi se građani mogli obratiti u JKP „Komunalije“

Ove kante namenje su za prikupljanje pet ambalaže, papira i kartona, dodeljuju se u trajno vlasništvo, a na ulicu se iznose kada i ostali otpad.

Primarna separacija otpada u Sremskoj Mitrovici startovala je kroz projekat prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske još 2013. godine, a dve godine kasnije u gradu su postavljena 32 reciklažna ostrva i podeljeno je 1.000 plavih kanti za reciklabilni otpad za individualna domaćinstva. 

Projekat primarne separacije otpada kofinansiraju Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije, EU i Švedska, i njegov zadatak je uvođenje primarne separacije u četiri regiona sa sanitarnim deponijama kojima upravljaju javna preduzeća – Duboko, Pirot, Srem-Mačva i Pančevo.

Možda Vam se svidi i