„Od malena volim prirodu i šumu“ – Rastko Antonić sa svojim vršnjacima niže uspehe

Od strane Ozon
0 komentar

Prehrambeno šumarska i hemijska škola ne prestaje da ređa uspehe na svim poljima. U mnoštvu takmičenja i uspeha ove škole, danas izdvajamo, novi uspeh učenika koji su učestvovali na Republičkom takmičenju šumarskih škola u Kraljevu i osvojili dva treća mesta dok su u Međunarodnoj osvojili jedno drugo mesto.

Rastko Antonić jedan je od najuspešnijih učenika na ovom takmičenju. Rastko u školu dolazi iz Čalme, pohađa treći razred šumarskog smera.

“Meni se ovaj smer sviđa, volim da učim o drveću, njihovom životu i razviću. Kao mali voleo sam da idem što češće u šumu, išao sam sa roditeljima, voleo sam da se igram među drvećem i od malena sam znao da želim da se bavim nečim što je vezano za prirodu.” priča Rastko.

Rastko ima ambicije i želi da upiše šumarski fakultet, želi da ostane u ovom poslu jer kako kaže, kada radiš ono što voliš, ne radiš nijedan dan svog života.


“Mene seča drveća opušta, bio sam u Kraljevu u Domu učenika, sutradan sam imao teorijski ispit iz stručnih predmeta. Na praktičnom delu takmičenja imao sam tremu, menjao sam lanac na motorki, dok sam zamenio lanac opustio sam se. Ja sam se za ovo takmičenje spremao, radio sam kući, a orezivao sam topolu.” rekao je  Rastko.

Rastko je vrlo dobar učenik a ovo mu je prvo takmičenje na koje je otišao, tu ne planira da se zaustavi i uveliko se sprema za bilo koje sledeće takmičenje.

Njegovi vršnjaci i drugariiz škole, takođe su bili u Kraljevu i pokazali dobre rezultate, Violeta Čavija, Nemanja Golić, Aleksa Žihvalski i Mlađen Milovanović jedni su od učenika koji su pored Rastka predstavljali Mitrovačku školu.

Ispred svojih vršnjaka o takmičenju i odlasku pričala je Violeta Čavija, učenica ove škole koja pohađa smer oblikovanja nameštaja i enterijera.

“Ja nisam imala tremu, moj drug Aleksa jeste. Odgovarali smo na postavljena, izvučena pitanja, pitanja su bila iz gradiva finalne obrade drveta, zauzeli smo šesto mesto ali za naše prvo takmičenje ja sam zadovoljna.” rekla je Violeta.

Mentori učenika ove škole bili su profesor Slobodan Đorđević, Biljana Teodosić i Svetlana Perić Durić.

Možda Vam se svidi i