Dobro jutro, Sremska Mitrovce, grade o kom se mnogo priča

Od strane Ozon
0 komentar

Ako ste mislili da smo proteklih dana bili prva tema u medijima zato što se u našem gradu nešto čudno dešava, pogrešili ste. Jeste da nismo imali Lepu Brenu, Daru Bubamaru i slične, ali, ne zaostajemo sa dešavanjima koji su u štampi broj jedan.

Šta nas je to dovelo na stranice većine medija?

U Mačvanskoj Mitrovici premošćen Bogaz, poklon mitrovačkim osnovcima: Dronovi i mBot robotići, Rečna mehanizacija iz Sremske Mitrovice pomaže Bugarskoj, u Sremskoj Mitrovici: Nastupili Narodni ansambl i Big Bend RTS-a, školica sporta za najmlađe u Sremskoj Mitrovici,  zajednički projekat crkve i Opšte bolnice za lečenje psihijatrijskih bolesnika, u Sremskoj Mitrovici obeleženo 80 godina od strašnog, krvavog pira nad Srbima, Bojan Zdelar u društvu olimpijskih šampiona, obnovljena škola u Zasavici, nova sala za đake u OŠ Jovan Popović, aktuelna učesnica Zadruge iz Sremske Mitrovice(za one koji se interesuju za ove teme)… malo li je, i to samo u ovoj nedelji.

Bilo je i onih vesti koje ne volimo da čuujemo (ali se čitaju): Automobil u Laćarku podleteo pod voz i za volan pod dejstvom psiho-aktivnih supstanci i bez dozvole. Nije mnogo, priznaćete.

Uspešno smo pregurali radnu nedelju i dočekali petak. 

Vreme

Radna sedmica napokon se približva kraju, a u petak nam se smeši i malo osveženje.

Meteorolozi kažu da će danas biti kiše, oblačno i padavine se očekuju sve do nedelje. Danas će maksimalna temperatura iznositi 27°C

Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim oboljenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatni oprez.

Najavljeno je i poneko isključenje struje, a u toku je i izmena režima saobraćaja.

Na snazi je izmena režima saobraćaja u Puškinovoj ulici u Sremskoj Mitrovici. Razlog ove izmene su radovi na izgradnji distributivne gasne mreže koje će izvoditi Javno preduzeće za distribuciju prirodnog gasa „Srem-gas“ Sremska Mitrovica“.
-za saobraćaj je zatvoren deo Puškinovove ulice, od raskrsnice sa ulicama Žitni trgi 28. marta, uključujući i zatvaranje raskrsnice sa Ulicom Svetla;
-menja se jednosmerni režim u Ulici Svetla u dvosmerni režim, sa tzv. „slepim“ delom kod raskrsnice sa Ulicom Puškinovom;
-menja se jednosmerni režim Puškinove ulice, od raskrsnice sa ulicama 28. marta i Parobrodske, u dvosmerni.

Struje danas nema u nekim ulicama Sremske Mitrovice. OVDE pogledajte spisak. A OVDE za ponedeljak. I ne zaboravite da štedite struju!

Uverenja o prosečnim primanjima po članovima domaćinstva, za prijem učenika i studenata u domove, ali i za dodelu učeničkih i studentskih kredita i stipendija… zahtev za izdavanje uverenja i Izjavu o zajedničkom domaćinstvu sa članovima porodice se mogu preuzeti na zvaničnom sajtu Opštine, ili lično, na uslužnom šalteru. Prijem zahteva na šalteru se vrši svakog radnog dana, u vremenu od 07:30 do 14:00 časova.

Gde ići?

U sklopu obeležavanja svoje slave, Svetog Rafaila Šišatovačkog, Udruženje likovnih umetnika “Esnaf“ otvorilo svoju godišnju izložbu. Izložba je otvorena u Galeriji “Lazar Vozarević” u Sremskoj Mitrovici, a traje do 23. septembra. 

Da vas potsetimo i da je otvorena škola šaha za sve generacije otvorena je u Mesnoj zajednici „Sutjeska”, treneri će biti članovi Šahovskog kluba „Sirmijum” Sremska Mitrovica. Pored početnog nivoa, biće organizovane partije i za veterane.

I da ne zaborvite, danas, 9. septembra u Muzeju Srema, sa početkom u 19 časova biće upriličena promocija monografije o Jovanu Udickom, autora Steva Lapčevića.

Ako ste propustili:

Oglasile se „Železnice Srbije“. Polomljena rampa na putnom prelazu zamenjena – Ozon Media

Održan “Dan polja” FOTO VIDEO – Ozon Media

Mitrovačka gimnazija ostvaruje saradnju sa školom iz Ohaja – Ozon Media

Filmski festival na terasi Turističkog Info centra – Ozon Media

Vozaču pozlilo. Izbegnuta nesreća – Ozon Media

„Đeram“ oživljava selo i povezuje ljude – Ozon Media

I ovog vikenda, kao i svakog dana čuvajte se u saobraćaju, proteklih dana je u bilo i žrtava, najčešće zbog neprilagođene brzine. A najvažnije je da se opustite, navučete osmeh jer se od mrgođenja samo stvaraju bore a i sve zavisi SAMO OD VAS.

Možda Vam se svidi i