Dobro jutro, Mitrovice koja ima 176 najboljih đaka i mentora

Od strane Ozon
0 komentar

Grad Sremska Mitrovica, odnosno Uprava za obrazovanje i ove godine dodeliće Svetosavkse povelje najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada. SPISAK UČENIKA. Svetosavske povelje biće svečano dodeljene, sutra, u četvrtak 27. januara.

Od juče, na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, registrovane su dve saobraćajne nezgode. Povređene su dve osobe.

U Sremskoj Mitrovici je trenutno 0°C, a temperatura, danas će temperaatura  stići samo do 2°C . Subjektivni osećaj je još hladniji pa se lepo upakujte pre izlaska na ulicu.

Najniža najavljena dnevna temperatura za utorak, 26. januar, je -2°C. Maksimalna dnevna temperatura je 1°C. Tokom celog dana biće oblačno.

Od sutra će biti još toplije, a moguće je i da februar neće biti hladan koliko smo mislili.

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled nepovolјnih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Mogući su glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i pospanost. Savetuje se slojevito odevanje, kao i izbegavanje većih fizičkih napora. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Broj kovid pacijenata koji se leče u bolnici u Sremskoj Mitrovici, isti je kao za osam pacijenata je manji nego juče, pozitivnih je 5 manje, dok se na respiratorima nalazi isti broj pacijenta kao I  juče. Trenutno ih je u ovoj zdravstvenoj ustanovi 50. Od 50 pacijenata, 37 je pozitivno na virus, dok se na respiratorima u Mitrovačkoj bolnici nalazi devet osoba. Jedna osoba u Mitrovačkoj bolnici, pozitivna na virus kovid, diše uz pomoć kiseonika.

Za danas je zakazano vise dešavanja u Sremskoj Mitrovici, poseta specijalnoj školi „Radivoj Popović“ i uručenje paketića za učenike škole , a koji su prikupljeni  u okviru manifestacije „Praznični koncerti “ u galeriji Lazar Vozarević.

Bez obzira na minus ovih dana, radovi su toku, pa se tako radi na rekonstrukciji više osnovnih škola i Mitrovačke gimnazij: OŠ“Trva Vitasović Lebarnk „Laćarak,OŠ.“Dobrosav Radosavljević Narod „u Noćaju , I SŠ“Mitrovačka gimnazija“.

Centar za kulturu „Sirmiumart” iz Sremske Mitrovice, povodom organizovanja Međunarodnog festivala poezije mladih pesnika „Mašta i snovi”, 12. po redu, raspisao je Pesnički konkurs za sve učenike osnovnih i srednjih škola. Konkurs nije tematski i omogućava mladim pesnicima apsolutnu slobodu umetničkog izraza. “. Radovi se dostavljaju  do 13. Marta.

Da vas potsetimo i na  Stand Up Srđana Dinčića, „U procesu“, koji se održava za nekoliko dana, u petak 28. januara   u 20 sati I u subotu 29. januar u 20 sati . Ulaz: 600 dinara

Za četvrtak, da se pripreme neki građani, najavljeno isključenje struje u pojedinim delovima grada. Bez električne energije će, neko vreme, biti pet ulica u gradu. Detaljnije OVDE.

Ukoliko ste propustili

VIDEO Izložba ikona koje su izradili učenici Osnovnih škola u Sremskoj Mitrovici – Ozon Media

Put u samostalno pisanje projekata: Edukacija – Ozon Media

Pozivi za uvođenje u vojnu evidenciju upućeni mladićima rođenim 2004. godine – Ozon Media

Svečana liturgija povodom obeležavanja Svetog Save i u Maloj Bosni – Ozon Media

Ako ste i danas u potrazi za poslom, kliknite OVDE.

Možda Vam se svidi i