Put u samostalno pisanje projekata: Edukacija

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je u Gradskoj kući održan radni sastanak  na inicijativu „Etno mreže“ i Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica u cilju edukacije i osnaživanja žena u pisanju projekata. Obuka je organizovana u cilju jačanja kapaciteta žena za pripremu projekata i unapređenje njihove konkurentnosti.

Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovic, kaže da kroz primere iz prakse i diskusiju sa učesnicima, približeno je ženama, kako to zaista izgleda pisati projekat i šta je ono što je važno da znaju pre nego krenu u realizaciju nekog projekta.
“ Danas je održana obuka na temu pisanja projekata, vezano za pisanje projekata žena i to za konkurse koji se tiču žena i ženskog preduzetništva, ova obuka je organizovana u saradnji sa Etno mrežom i ovo je jedna u nizu od obuka koje će se ovako organizovati a tiču se ženskog preduzetništva. Radi se o projektima koji postoje na različitim nivoima vlasti, bilo na Ministarstvima ili Pokrajini, žene mogu da apliciraju.”

Projekat se održava kao nastavak uspešne saradnje sa gradom, rekla je Iva Radić, koordinatirka Etno mreže. “Pre nekoliko godina smo ovde održali obuku za samostalnog proizvodjača rukotvorina, gde smo naučili žene da proizvode rukotvorine u tehnici pustovanja vune, danas su te žene vodeće u proizvodnji i svi koriste njihove rukotvorine i one imaju pune ruke posla. Današnji projekat je vezan za pisanje i realizaciju projekata, planiramo da nastavimo sa obukama gde ćemo učiti žene finansijsko upravljanje, kako da udruženja vode i nemaju problema. Držaćemo promocije na društvenim mrežama kako bi proizvode plasirale i online.”

Možda Vam se svidi i