Vakcinacija od 9. septembra u PSC „Pinki“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- Na osnovu odluke stručno operativnog tima koji je formiran od strane Kriznog štaba grada Sremska Mitrovica za potrebe imunizacije na teritoriji Sremske Mitrovice proces vakcinacije, prvom, drugom i trećom dozom u gradu Sremska Mitrovica od 9. septembra nastavlja se u PSC „Pinki“ 

“Vakcinacija se nastavlja na punktu koji je ovde bio i ranije formiran i to svakim radnim danom i vikendom od 08 do 16 časova. U ovom procesu učestvovaće zdravstveni radnici i drugo osoblje koje je već radio na procesu imunizacije što znači da imaju ogromno iskustvo i to garantuje da će kvalitet imunizacije i u narednom periodu biti na onom nivou koji je bio i u prošlosti a to znači da smo bili i ostali jedan od najboljih gradova po pitanju imunizacije u Republici Srbije”, rekao je načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove.

Punkt na plaži se zatvara 10. septembra i kompletna imunizacija za grad će se odvijati na punktu u PSC „Pinki“ dok će se po selima odvijati kao i u prethodnom periodu u zdravstvenim ambulantama uz privatnu zdravstvenu zaštitu. 

“Apelujem i pozivam sve građane sa teritorije Sremske Mitrovice  da se vakcinišu prvom, drugom dozom i trećom odnosno buster dozom kada dobiju poruku od eUprave i da na taj način zaštite svoje zdravlje, zdravlje svojih najmilijih, odnosno celokupne društvene populacije”, rekao je Jokić.

  • Vakcine koje su dominantne, dostupne i na raspolaganju su Sinofarm i Pfeizer, očekujemo u narednih nedeljama da bude dostupan i Sputnjik, tako da ćemo moći da ponudimo izbor odnosno da biraju kojom vakcinom žele da se vakcinišu.

Do ovog trenutka 3.117 lica je primilo treću dozu što je oko 5,08% punoletnih građana na teritoriji opštine Sremska Mitrovica, kada ih eUprava obavesti, građani se odazivaju i dolaze na vakcinaciju, zbog toga i otvaramo ovaj punkt kako bi smo svih oko 35.000 građana koje smo vakcinisali prvom i drugom dozom, mogli u kratkom vremenskom periodu da vakcinišemo i trećom dozom, a takođe i svi oni građani koji se do sada nisu vakcinisali da dođu.

  • Svi znaju kako funkcionišu i kakav je tim u PSC „Pinki“, da se vakcinacija obavlja brzo i kvalitetno, to nisu samo naše reči nego i reči građana koji su dolazili ne samo iz drugih gradova Republike Srbije već i iz BiH i drugih gradova iz Evrope koji su imali samo reči hvale za sve ono što se dešava u našem gradu.

“Vakcinacija građana iz BiH će se odvijati onda kad Vlada Republike Srbije da takvo uputstvo, mi se i pripremamo za te aktivnosti, grad je vakcinisao oko 14.000 lica iz BiH i proporcionalno smo lideri po broju građana iz BiH koji je vakcinisan, svi oni ili dobar deo njih će doći da primi treću dozu u Sremskoj Mitrovici.“ rekao je načelnik GU  za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić.

You may also like