Usvojen Godišnji program zaštite, uređenja i кorišćenja poljoprivrednog zemljišta

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Godišnji program zaštite, uređenja i кorišćenja poljoprivrednog zemljišta za teritoriju grada Sremsкa Mitrovica za 2021. godinu usvojen je na danšnjoj sednici Skupštine grada.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Vladimira Nastovića, ova odluka je konačno i doneta, postupak je završen prošle godine sa drugim krugom

licitacije, tada je usvojen novi program. “Automatski nakon usvajanja novog programa krećemo sa realizacijom istog. Ovim programom je praktično finalizacija rada od prošle i godine pre nje. To znači da smo ovim programom raspodelili još  

do 2500 hektara koje je ostalo slobodno nakon našeg izdvajanja od prošle i pretprošle godine na dugi niz godina”, rekao je Nastović.

„ Prvenstveno mislim na naše poljoprivredne proizvođače koji se bave stočarskom proizvodnjom, otprilike oko 200 farmera su dobili državnu zemlju na duži niz godina, spram svoje proizvodnje. A negde oko 60 poljoprvrednih proizvođača su ostali za ovu godinu i oni će ove godine moći da zakupe poljoprivredno zemljište po tim nekim beneficiranim cenama”.

 Ostalo zemljište će biti ponuđeno poljoprivrednicima putem javnih licitacija, dodao je Nastović.

Nastović je istakao da grad stočarima daje stočarima zemljište po beneficiranim cenama, što je u njihovom slučaju oko 200 eura po hektaru za zemljište kreće klase.
“Znamo da je tržišna cena oko 400 eura na terenu, možete da izračunate kolika je pomoć našim stočarima. Ostalo zemljište biće ponudjeno tokom licitacije kao i prethodnih godina. Za ovu godinu je ostalo negde oko 2.500 hektara a svo ostalo zemljište od 6.000 koje mi imamo na našoj teritoriji rasporedjeno je prethodne godine.”

Možda Vam se svidi i