Sremska Mitrovica: Održana konferencija projekta „Unapređenje kapaciteta javnih službi u oblasti upravljanja otpadom u prekograničnom regionu“

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je u Sremskoj Mitrovici održana otvarajuća konferencija projekta „Unapređenje kapaciteta javnih službi u oblasti upravljanja otpadom u prekograničnom regionu“. Konferencija je održana u hotelu „Srem“ u Sremskoj Mitrovici.

„Unapređenje kapaciteta javnih službi u oblasti upravljanja otpadom u prekograničnom regionu“, se realizuje u okviru drugog poziva Intereg – IPA programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina.

Vodeći partner na projektu je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, a partneri su: Ministarstvo za prostorno planiranje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Republička uprava za inspekcijske poslove, Inspektorat Republike Srpske i Javna naučnoistraživačka ustanova institut za zaštitu i ekologiju Republike Srpske iz Banja Luke.

Projekat je počeo sa realizacijom 5. aprila 2021. godine i trajaće 18 meseci, do 4. oktobra 2022. godine. Ukupni budžet projekta iznosi 516.938,13 evra,  a kofinansiranje EU (IPA) fonda iznosi 84,99 % ili maksimalno 439.345,71 evra.  Glavni cilj projekta je poboljšanje održivog planiranja zaštite životne sredine i promocija biodiverziteta unapređivanjem javne službe (administracija, sistem inspekcije i nadzora) u vezi sa čvrstim otpadom i upravljanjem otpadnim vodama.

Možda Vam se svidi i