Zavodu za javno zdravlje doniran aparat za dijagnostiku. Donacija kineske kompanije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Republički fond za zdravstveno osiguranje i kompanija Sansure Biotech posetili su danas Zavod za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici gde su obišli laboratorije i upoznali se sa PS dijagnostikom. Kompanija Sansure Biotech donirala je Zavodu aparat iz molekularne tehnologije, PCR aparat.

“Imali smo priliku da upoznamo kompaniju Sunshure sa radom ZZJZ kao i sa dijagnostikom, procedurom i što bržom efikasnošću dobijanja rezultata od svih onih uzoraka koji su imali sumnju na COVID-19.” rekla je direktorica ZZJZ, Nada Zec.

Zec se zahvalila kineskoj kompaniji na donaciji i rekla da će ovaj aparat omogućiti još bolju i kvalitetniju borbu protiv virusa.

“Velika mi je čast predstavljati Sansure Biotech u Srbiji i veoma cenimo rad vašeg tima u borbi protiv virusa korona. Nadamo se da možemo zajedno da radimo efektivnije u eliminaciji virusa.” rekla je predstavnice kompanije iz Kine Carrie Wen.

Ovaj aparat je izuzetno specifičan, osetljiv i predstavlja zlatni standard u dijagnostici. Pored dijagnostike COVID-19, ovaj aparat omogućava i dijagnostiku drugih virusa. Cilj i namena ovog aparata brza, laka i precizna dijagnostika.

Možda Vam se svidi i