Nema prelaska svih škola na onlajn nastavu od ponedeljka

Od strane Ozon
0 komentar

Odluka o eventualnoj promeni modela nastave u pojedinim jedinicama lokalne samouprave za sledeću sedmicu biće doneta sutra, kao i do sada, a preporuka Tima je da se što duže održi neposredna nastava u skladu sa važećim merama i preporukama, kažu za Danas u Ministarstvu prosvete.

Kako nezvanično saznaje Danas, o eventualnom pomeranju jesenjeg raspusta će se razgovarati na narednoj sednici Kriznog štaba, a za sada nije definisan nikakav konkretan predlog.

U Ministarstvu napominju da će preporuke Tima biti upućene Kriznom štabu, ali nisu precizirali da li će među njima biti i predlog da se jesenji raspust pomeri, što se nezvanično pominje.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola sastao se danas po 12. put, a na sastanaku je razmatrana situacija u lokalnim samoupravama.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

Opštinski, odnosno gradski štab za vanredne situaciju učestvuje u ovom procesu, dajući svoj predlog za primenu odgovarajućeg modela obrazovno-vaspitnog rada, posredstvom nadležne školske uprave, kažu u Ministarstvu.

Sastanku su prisustvovali i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i član medicinskog dela Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Izvor: danas.rs

Možda Vam se svidi i