Onlajn nastava se ne uvodi

Od strane Ozon
0 komentar

Tim za škole, koji se danas sastao u proširenom sastavu, preporučiće Kriznom štabu da se ne uvodi onlajn nastava u celoj Srbiji.

Umesto toga, preporuka Tima za škole će biti da se produži jesenji raspust, piše Blic.

Prema saznanjima Blica, za sada nije doneta odluka na koliko dana bi trebalo produžiti jesenji raspust, koji će biti u prvoj polovini novembra. Konačna odluka je na Kriznom štabu, koji će se, prema najavama, sastati sutra.

Tim za škole, koji se inače sastaje svakog četvrtka, analizira situaciju po školama usled epidemije kovida. Na današnjem sastanku razgovarano je i sa zdravstvenim delom Kriznog štaba, a među prisutnima bio je i epiodemiolog Predrag Kon.

Tim za škole do sada je donosio odluke koje su se ticale gradova, opština ili regiona i na osnovu preporuke ovih stručnjaka uvodila se onlajn ili kombinovana nastava koja je bila lokalnog karaktera. Ovaj tim odluke je donosio na osnovu poređenja 10 parametara. 

Iz Ministarstva prosvete i o stručnjaci koji su do sada analizirali širenje virusa po školama kažu da postoji namera da se što duže ide u škole, jer je nastava na ovaj način kvalitetnija.

Možda Vam se svidi i