Nekada smo imali drugove iz vojske a sada iz Kovid zone. Deda Rade za novog druga biciklom na put! (Video)

Od strane Ozon
0 komentar

Penzioner iz Šašinaca, Radoslav Ivanović(88) jedan je primera da je u  životu važno prijateljstvo, vedar duh i mnogo volje i snage kako bi život i u doba Korone bio dobar i primer za druge.

Deda Rade, je prešao 62 kilometra kako bi obišao novog najboljeg druga. Njihovo prijateljstvo je počelo u doba Korone i to u Kovid odeljenju bolnice gde su ležali. Deda Rade 14 dana, a njegov drug iz Ilinaca preko 30 dana.

Upitan zašto je krenuo biciklom i kako počinje ova njegova priča, on je ispričao kako se sve desilo i rekao da se iz nevolje mogu stvarati prijateljstva.

  • Bio sam 14 dana u bolnici u Kovid odeljenju. Sin me odveo u bolnicu jer sam imao jake bolove u stomaku. Pregledali su me i našli da imam fleke na plućima iako je moj test bio negativan pa sam morao da ostanem u bolnici, priča deda Rade. Ležao sam u bolnici 14 dana, nisam bio na kiseoniku, hteo sam da idem kući ali su me ipak zadržali.

Radoslav Ivanović je tokom boravka u bolnici stekao lepo prijateljstvo sa kako ga on zove Batom iz Ilinaca. Bata ima 48 godina i on je u bolnici bio više od 30 dana, imao je teži oblik i bio je na kiseoniku. Deda Rade mu je tokom boravka u bolnici pomagao sve što je mogao, ali ne samo njemu nego i ostalima koji su bili sa njim u sobi, a kako on kaže bilo ih je 6.

“Meni je u bolnici bilo lepo, dosta ljudi, ja sam sve upoznao, obilazio sam sve sobe i sve sam ih znao. Sestre su malo negodovale ali ja sam želeo svima da pomognem, nisam mogao samo da ležim i da sedim, moram da idem da šetam. A tako sam i upoznao nove prijatelje, što se tiče Bate mogu da pomenem jednu situaciju, pomagao sam da ga prevrnu jer je on ležao na krevetu uz kiseoničku potporu. Oni koji su bili slabo pokretni, njima sam pomagao da odu do toaleta, podignem im noge na krevet, pokrijem i tako, svuda u svim sobama sam pomagao koliko sam ja mogao. Kada smo izašli iz bolnice Bata je poželeo da se vidimo, rekao mi je da će poslati nekog po mene, ali sam mu ja rekao da ne mora i da ja imam svoj prevoz, i kada sam otišao tamo i kada je video bicikl, rekao je Rade mogao sam ja pozvati nekog po tebe, a ja sam mu rekao da je ovo moj auto, moj bicikli. Ja volim da vozim bicikli, išao sam biciklom svuda, u Kupinovo i u razna mesta i nije mi bilo teško da sednem na bicikli i da iz Šašinaca odem za Ilince” , rekao je deda Rade.

Upitan koliko mu je trebalo vremena da stigne u Ilince, deda Rade kaže da vreme nije važno. Krenuo je iz Šašinaca, stane u kafanu, popije vodu ili sok, ispriča se sa ljudima i nastavi i tako sve do Ilinaca, 62 kilometra.
Deda Rade smatra da je zdravo voziti bicikli, ako možeš ne treba da ti bude teško, pogotovo ako želiš da se družiš sa novim ili starim prijateljima, to nije važno, važno je da smo izgurali ovu koronu, da smo zdravi i da se dobro družimo.

Možda Vam se svidi i