JP Putevi Srbije nabavljaju video-nadzor za prepoznavanje registarskih tablica

Od strane Ozon
0 komentar

JP Putevi Srbije raspisali su tender za nabavku video-nadzora posebne namene, tj. sistema za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka. Vrednost nabavke procenjena je na 12 miliona dinara.

Kamere bi, prema planu, trebalo da budu postavljene na dve lokacije, tunelima Manajle (deonica Niš-Preševo) i Bancarevo (deonica Niš-Dimitrovgrad).

Projektom za automatsko snimanje, prepoznavanje i generisanje alfanumeričkih podataka o uočenoj registarskoj oznaci svih vozila koja prođu kroz zonu nadzora sistema predviđeno je obavezno prepoznavanje svih vrsta tablica koje se koriste u Srbiji, tablica zemalja u okruženju i tablica drugih zemalja na putnoj mreži Srbije, kao i određivanje da li je domaća ili strana registarska oznaka.

Takođe, predviđeno je i informisanje operatera u tunelskom operativnom centru da se vozila koja prevoze opasne materije nalaze na auto-putu, a podaci vezani za dato vozilo (slika, registarska oznaka) se smeštaju u jedinstvenu bazu podataka.

Jedan od zahteva odnosi se i na to da kamere moraju biti pokrivene dvogodišnjom garancijom proizvođača, kao i da moraju imati sopstvenu analitiku tj. mora imati integrisani ANPR softver. Uz kamere je neophodno isporučiti odgovarajući nosač.

Rok za dostavljanje ponuda je 26. novembar, a detaljnije pogledajte

Možda Vam se svidi i