Kriza u snadbevanju čipovima će se produžiti i na 2022. godinu

Od strane Ozon
0 komentar

Audi neće uspeti da poveća proizvodnju u bliskoj budućnosti jer ne uspeva da nabavi potrebnu količinu čipova, a kriza u snabdevanju će se protegnuti i na „dobar deo“ 2022. godine, upozorio je izvršni direktor nemačkog proizvođača automobila.

„Trenutno bismo želeli da završimo gotovo šestocifreni broj automobila, a ne možemo i nećemo moći sve da ih proizvedemo“, izjavio je predsednik uprave nemačke firme Markus Duesmann u izjavama objavljenim u dnevnom listu Augsburger Allgemeine.

Problemi će se po njegovim rečima protegnuti i na dobar deo 2022. godine.

„Nadamo se stabilizaciji proizvodnje i isporuke čipova u prvoj polovini 2022.“, dodao je Duesmann, dodavši da će kriza stajati kompaniju „rekordne godine“.

Najavio je izmene u lancima snabdevanja.

„Iz temelja ćemo izmeniti naše nabavne lance kako bismo bili sigurni da možemo garantovati milijarde čipova godišnje za našu kompaniju, ali nećemo sami početi proizvoditi čipove“, napomenuo je Duesmann u razgovoru za regionalni nemački dnevnik.

U osvrtu na postepeno napuštanje motora s unutrašnjim sagorevanjem, navodi da svet treba odviknuti od naftne i benzinske „droge“.

„Moramo proći kroz apstinencijsku krizu i preći na električne motore i na energiju iz obnovljivih izvora“, zaključio je. “Puno toga se mora dogoditi u sledećih 30 do 40 godina da bi svet ostao prikladno mesto za život.“

„Moramo učiniti sve što je u našoj moći da bismo smanjili emisije ugljen dioksida, a to se može postići samo bez izvora fosilnih goriva poput uglja ili nafte“, zaključio je Duesmann.

Izvor: autoblog.rs

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik