Sprečena dva pokušaja šverca novca

Od strane Ozon
0 komentar

Carinici su u poslednjih par dana, na prelazu Batrovci sprečili dva pokušaja prenosa neprijavljenog novca preko granice.

U nedelju, 7. juna 2020. godine, na prelazu Batrovci, a reč je o sumi od 63.750 evra. Tada je u popodnevnim časovima na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao mercedes nemačkih registarskih oznaka kojim su dvojica turskih državljana putovala ka Turskoj. Oni su se vraćali iz Nemačke, a na pitanje carinika izjavili su da sa sobom ne nose ništa sem ličnog prtljaga. Međutim, detaljnim pregledom ovog automobila, carinici su otkrili čak 83.750 neprijavljenih evra i to ispod tapacirunga u gepeku vozila, kao i u kesi od čaja i ručnoj torbici.

Nakon što im je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, ostatak od 63.750 evra privremeno je zadržan do okončanja prekršajnog postupka.    

Na istom graničnom prelazu i tokom noći je otkriven još jedan pokušaj nelegalnog prenosa novca preko granice. Ovoga puta u prekršaju se našao britanski državljanin albanske nacionalnosti koji je putovao opel korsom britanskih registarskih oznaka. Iako je putnik prijavio da kod sebe ima 200 evra, carinici su u saradnji sa policijom proverili da li je to zaista tako.

Tada su u džepovima jakne koja se nalazila između vozačkog i suvozačkog sedišta pronašli 18.180 britanskih funti, pa mu je vraćena protivrednost od 10.000 evra (9.000 funti), dok se ostatak od 9.180 funti našlo u prekršaju i o daljoj sudbini tog novca odlučivaće prekršajni sud.

Izvor/foto: UPRAVA CARINA

You may also like