Nova led rasveta za sve ulice

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sve ulice na teritoriji Sremske Mitrovice, kako u samom gradu, tako i u selima u narednih šest meseci dobiće novu led uličnu rasvetu.

Ugovor o javno – privatnom partnerstvu za obavljanje usluga rekonstrukcije i modernizacije sistema javnog osvetljenja primenom mere uštede energije sa LED tehnologijom na teritoriji opštine Sremska Mitrovica danas su u Gradskoj kući potpisali gradonačelnik Vladimir Sanader i Predrag Jović za „Keep light“ iz Beograda i Silvester Horvat za „Esco Elios“ iz Novog Sada.

„Danas smo finalizirali treći ugovor o javno – privatnom partnerstvu. Ovaj put radi se o rekonstrukciji javne rasvete na teritoriji Grada Sremska Mitrovica zajedno sa svim naseljenim mestima u seoskim sredinama. Ugovorom je predviđena zamena blizu 10.000 svetiljki, tako da ćemo u svim našim ulicama imati novu rasvetu koja je energetski efikasna i koja daleko manje zagađuje životnu sredinu. Ono što je jako bitno istaći kod ovog ugovora jeste da se on u potpunosti finansira iz ušteda u potrošnji električne energije koja će se ostvariti upravo sa novom rasvetom“, rekao je gradonačelnik Sanader.

On je istakao da Grad Sremska Mitrovica narednih 13 godina, koliko je i ugovorom predviđeno, ima garanciju na sve svetiljke. U tom periodu neće se izdvajati ni dodatna sredstva za održavanje javne rasvete, koja su do sada iznosili oko 15 miliona dinara na godišnjem nivou.

„Do Nove godine planiramo da zamenimo kompletnu rasvetu na teritoriji celog grada“, rekao je Sanader.

Prema rečima Horvata, Mitrovica će dobiti najmoderniju rasvetu na evropskom i svetskom nivou.

„Nova rasveta će ostvariti uštede od preko 70% u električnoj energiji, što omogućava lokalnoj samoupravi da finansira ovaj projekat bez dodatnih izdvajanja sredstava iz budžeta. Nove svetiljke će pored toga što su moderne i štedljive biti i dugog veka, tako da 25 godina mogu da služe“, rekao je Horvat.

You may also like