Počinju pripreme Gradskog odbojkaškog kluba „Srem Eaton“

Sremska Mitrovica – Okupljanjem uprave, trenera i igrača u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je označen početak priprema Gradskog odbojkaškog kluba „Srem Eaton“.

Prema rečima trenera Stanislava Savića cilj ekipe je da se što bolje spremi za takmičenje, a zatim i osvoji sam vrh tabele.

“Kao i svake godine, sada već tradicionalno okupljanjem u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici započinjemo pripreme za novu sezonu 2020/2021 u kojoj naš tim ima visoke ambicije. Okolnosti jesu drugačije nego što je to bilo ranije i prvi ćemo raditi u ovakvim uslovima, ali bez obzira na poteškoće sa kojima se susrećemo, nadam se da će na kraju sve ispasti dobro. Verujem da su moji momci iskoristili pauzu koju su imali, kako da se odmore fizički i psihički, tako i da se spreme za ono što je pred nama. Prošla sezona nije završena zbog epidemije virusa korona, ali ono što je važno istaći jeste da smo se kotirali dobro u gornjem delu tabele. Ove sezone imamo ambiciju da probamo da se plasiramo u viši rang takmičenja, odnosno da izborimo plasman u Prvu ligu i smatram da je ekipa za poslednje tri godine koliko radim sa njima sazrela i da je to ostvarljiv cilj”, rekao je Savić.

On je dodao da se ekipa nije menjala u odnosnu na prethodnu sezonu i da je čine mahom odbojkaši iz Sremske Mitrovice.

“Nadam se da će se sezona odvijati nesmetano i da ćemo imati prilike da pokažemo koliko vredimo i koliko možemo”, rekao je trener.

Kapiten ekipe Jovan Kovačić kaže da je ekipa “Srem Eatona” uhodana, ali mlada.

“Istakao bih nekoliko stvari koje su po meni bitne, prva jeste da je po mom mišljenju, jako dobro što smo zadržali tim koji je nastupao i protekle sezone, što znači da se dobro poznajemo i igrači međusobno i sa trenerom, ali s druge strane mi smo jedna od najmlađih ekipa u ligi, ako ne i najmlađa, tako da bi trebalo da naučimo da savladamo neke psihičke barijere kako bi mogli da igramo dobro u kontinuitetu. Sada smo takva ekipa da možemo da pobedimo i prvog na tabeli, ali i da se mučimo sa nekim ko je pri dnu iste, što znači da je bitno da naučimo da pobedimo sami sebe i odigramo svaku utakmicu na visokom nivou”, reči su Kovačića.

U sezoni 202/2021 Gradski odbojkaški klub “Srem Eaton” nadmetaće se u Drugoj ligi Sever, četvrtom po rangu takmičenju u Srbiji.

Pročitajte još