Narednog vikenda druga „Čvarkijada“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 25. januara na platou ispred Mesne zajednice „Blok B“ u Sremskoj Mitrovici biće održan drugi po redu bazar suhomesnatih i mlečnih proizvoda pod nazivom „Čvarkijada“. Početak manifestacije zakazan je za 09:00 časova.

Organizatori manifestacije su kao i prošle godine mesne zajednice „Blok B“ i „Slobodan Bajić Paja“ – Mala Bosna, Zavičajno udruženje „Mostovi na Drini”, Udruženje Kraljevina Srbija uz pokroviteljstvo i pomoć lokalne samouprave grada Sremska Mitrovica i mnogobrojnih prijatelja i sponzora.

Program manifestacije, najavljuju organizatori, biće raznovrstan, a svakako njen najvažniji deo je takmičenje u kuvanja čvaraka za koje se prijavilo ukupno 25 ekipa i to ne samo iz Sremske Mitrovice i njenih sela, nego će u njemu učešće uzeti i gosti iz Rogatice, Bijeljine, Brčkog, Sopota, Mladenovca, Valjeva, Subotice i Novog Sada. Kulturno – umetnički deo manifestacije počinje u 11:00 časova.

Organizatori su kao i prethodne, i ove godine pripremili 650 paketića koji će za vreme manifestacije biti podeljeni najmlađima, a povodom obeležavanja 27. januara i slave Svetog Save.

Pripadnici Vojske Republike Srbije će kuvati pasulj, koji će posetiocima manifestacije biti podeljen besplatno.

Sve to upotpuniće tezge na kojima će biti ponuđeni domaći proizvodi.

„Čvarkijada“ će biti humanitarnog karaktera, pa će sav prihod ostvaren od prodaje određenih proizvoda biti doniran za lečenje Mitrovčanina Pavla Moro.

Generalni sponzor manifestacije je kompanija „Mitros“, a pomoć pri organizaciji pružili su još i Agencija za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica, Centar za kulturu „Sirmiumart“, Regionalna privredna komora, Vojska Republike Srbije, Kazneno popravni zavod Sremska Mitrovica, Turistička organizacija grada i Kancelarija za mlade.

Možda Vam se svidi i